4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dilsiz dilenci bülbül kesildi

SAĞIR VE DİLSİZ DİLENCİ ZABITAYA YAKALANINCA BÜLBÜLE DÖNDÜ

Mersin'de üzerinde taşıdığı 'sağır ve dilsiz' yazısıyla vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapan 17 yaşındaki genç, zabıta ekiplerini görünce hem duymaya hem de konuşmaya başladı. "Avrat almak için dileniyorum" diyen genç, "Dilenmek suç mu?" diye kendini savundu.

İstiklal Caddesi üzerinde dilenirken, merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerine yakalanan M.Y., zabıta ekiplerini şoke etti. Sağır ve dilsiz olduğunu ileri sürerek dilenen M.Y., zabıtaları görünce birden duymaya ve konuşmaya başladı. Kendisini görüntüleyen kameramanın, "Neden sağır ve dilsiz yazısı taşıyarak dileniyorsun?" sorusuna; "Avrat alacağım o yüzden dileniyorum" yanıtını veren M.Y., rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Cebinde taşıdığı tütününü çıkarıp sararak sigarasını yakan M.Y.'ye çevrede toplanan vatandaşlar da tepki gösterdi.

Zabıta ekipleri tarafından yakalanan ve sokak ortasında teşhir edilen M.Y., tanınmamak için başındaki bereyle yüzünü kapattı.

İstanbul'da, sokakta mendil satan çocuklar tarafından kendi bölgelerinde dilendiği için saldırıya uğrayan ve ağır yaralı halde bulunan 5 yaşındaki B.'nin memleketi Adana'nın Kozan ilçesi'ne bağlı Turgutlu köyünden Mersin'e gelen M.Y., para kazanıp geçimini sağlayabilmek için dilencilikten başka çaresinin olmadığını söyledi. M.Y., "Eğer hırsızlık yapsaydım bundan daha mı iyi olacaktı? İnsanları gasp etseydim bundan daha mı iyi olurdu? Utanıyorum. İnsanlardan başka türlü para isteyemiyorum. Ben de sağır ve dilsiz yazısını yazıp boynuma asarak, onlardan para istiyorum. Çünkü başka çarem de yok. Utanıyorum işte. Dilencilik yapmak ayıp mı?" diye konuştu.

M.Y., daha sonra zabıta ekipleri tarafından gözaltına alınarak, Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne götürüldü.

M.Y.'nin burada yapılan üst aramasında üzerinden 15 TL para çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 11:17:04
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 11:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?