5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Din adamlarına afet eğitimi

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, 2007 yılından bu yana Türkiye genelindeki camilerde deprem konusunda eğitimler verdiğine dikkat çekerek, Türk Kızılayı tarafından uygulanan 'Afet Zararlarını Azaltma Programı'nın da camileri adeta bir okula dönüştürdüğünü savundu.

Olası afet zararlarının azaltılması noktasında Türk Kızılay'ı tarafından hayata geçirilen; 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi' kapsamında yürütülen; 'Afet Zararlarını Azaltma Programı' çalışmaları devam ediyor. Muhtar, din adamları ve öğretmenler aracılığıyla afetlere karşılı hazırlıklı olma bilincinin geliştirilerek, toplumda sosyal sorumluluk oluşturmayı hedefleyen çalışmalarla birlikte Akdeniz Belediyesi Toplantı Salonu'nda din görevlilerine doğal afetler ve buna karşı alınması gereken önlemlerle ilgili eğitim verildi.

Eğitim çalışmasına; Mersin Vali Yardımcısı Kaya Çıtak, Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Bekaroğlu, Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Doç. Dr. İsmail Karagöz, Mersin İl Müftüsü Niyazi Ersoy ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Burada konuşan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, 'Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi' çok önemli bir proje olduğun ve bununla birlikte Türkiye'ye önemli yeniliklerin kazandırıldığının altını çizerek, projeyle çerçevesinde uygulanan; 'Afet Zararlılarını Azaltma Programı' ile birlikte camilerin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından adeta bir okul haline getirildiğini vurguladı.

Ahmet Mete Işıkara, ilk kez 17 Ağustos 2007 tarihinde İstanbul'da yer alan Kocatepe Camii'nde depremden korunma bilinci konusunda eğitim verdiğini ifade ederek, o tarihten bu yana da gerek İstanbul'da, gerekse de Anadolu'nun çeşitli illerindeki camilerde bu konuda eğitimler vermeye devam ettiğini anlattı.
Tüm bunların da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ne kadar aydın bir kurum olduğunu da ortaya koyduğunu savunan Işıkara, yapılan çalışmalarla birlikte camilerde bilişim sistemlerinin kurulduğunu ve herhangi bir camide verilen vaazın, internet ortamında Türkiye'nin ve hatta dünyanın her bölgesinde dinlenip, izlenebildiği bilgisini de verdi.

Mersin Vali Yardımcısı Kaya Çıtak da, herhangi bir inşaat yapılırken teknik bilgilere ve kaidelere uyulmasının bir zorunluluk olduğunun altını çizerek, "Ben yıllarca insanlarda var olan; 'Bize bir şey olmaz' düşüncesiyle mücadele ettim. Bana bir şey olmaz düşüncesi içinde olmak yerine, bir inşaata başlandığında uyulması gereken kurallara uymak çok daha mantıklı. İnsanların kafasındaki bu tür düşünceleri silip atmamız lazım. Yapılan iş, ilim ve fen bakımından hangi kural ve kaideye dayanıyorsa buna uygun
olarak yapılmalı" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 16:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?