5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Dinler Tarsus'ta buluşacak

Mersin'in Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vatikan tarafından 2008-2009 Saint Paul Yılı ilan edilmesi nedeniyle 29 Haziran 2009 Pazartesi günü yapılacak etkinlikte tüm dinlerin temsilcilerinin Tarsus'ta buluşacağını söyledi.

Etkinlikte ayrıca Papa'nın Mektubunu Vatikan'dan gelen Hıristiyan Olmayan Kültürlerle Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Jean Louis Tauran okuyacak.

Hıristiyanlık dininin en kalabalık mezhebi Katoliklerin ruhani yönetim merkezi olan Vatikan, Haziran 2008 ile Haziran 2009 yılları arasını, Tarsus'ta doğan Aziz Paul'a ithaf etmiş ve "Saint Paul Yılı" ilan etmişti.

Hemşerisi Aziz Paul'u unutmayan Tarsus Belediyesi, 29 Haziran tarihinde düzenleyeceği anma gününde, Anadolu topraklarında yaşamış 3 büyük dinin temsilcilerini bir araya getiriyor ve "Dinlerin Barışa Katkısı" konulu bir panel düzenliyor.

Papa 16'ıncı Benedict'in Aziz Paul adına yazdığı mektubun vekili ve Vatikan Hıristiyan Olmayan Kültürlerle Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Jean Louis Tauran tarafından okunacağı etkinliğe çok sayıda yerli ve yabancı misafir katılacağını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, barışa her gün daha fazla ihtiyaç duyulan dünyamıza, Müslüman, Musevi ve Hıristiyanların el ele ufak bir katkı sunacakları anma gününde tüm Tarsusluları görmek istediğini söyledi.
Başkan Kocamaz, "Etkinliğe Vatikan'dan ve çeşitli ülkelerden önemli kişiler davet edildi. Etkinlik kapsamında ayrıca ''Dinlerin Barışa Katkısı" konulu bir panel düzenlenecek. Tarsus'ta dünyaya barış mesaj verilecek" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?