5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Diplomalı seracılar geliyor...

AKDENİZ'DE TARIMDA 'EĞİTİM' ATAĞI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, artık babadan kalma yöntemlerle tarımsal üretim yapılamayacağını, bu nedenle de gerek sektörde, gerekse de teknolojide yaşanan gelişmelerin yakından takip edilerek, buna ayak uydurulması gerektiğini söyledi.

Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nce ortaklaşa organize edilen; 'Örtü Altı Organik Sebze Yetiştiriciliği Kursu' tamamlandı. Söz konusu kursa katılanlaraysa düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi.

Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'ndaki törende konuşan Fazıl Türk, tarım alanlarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de her geçen gün yok olduğuna dikkat çekerek, bu kapsamda da mevcut tarım arazilerinin verimli bir şekilde kullanılmasının da bir zorunluluk olduğunu savundu.

Türk, babadan kalma yöntemlerle tarımsal faaliyetlerin yapılamayacağının altını çizerek, gerek tarım sektöründe, gerekse de teknolojide yaşanan gelişmelerin yakından takip edilerek, buna ayak uydurulması gerektiğini vurguladı. Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ile birlikte kimyasal kalıntıların halk sağlığı açısından önemli bir sorun olduğunu kaydeden Türk, tüm bu tehlikelere karşı çiftçilerin daha bilinçli bir üretim yapmasının da önemli olduğunu dile getirdi.

Bilinçli bir üretimin de ancak eğitimle mümkün olabileceğini ifade eden Fazıl Türk, bu kapsamda da belediye olarak eğitim etkinliklerine ağırlık verdiklerini, bununla birlikte İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile de ortak hareket ettiklerini anlattı. Türk, ilk olarak Adanalıoğlu Mahallesi'nde başlatılan; 'Örtü Altı Organik Sebze Yetiştiriciliği Kursu'nun tarımsal üretim yapılan diğer bölgelerde de yaygınlaştırılacağını ve daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca da, küreselleşmeye bağlı olarak tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de ve Mersin'de de tarımsal üretim konusunda sıkıntılar yaşandığını, buna karşın Türkiye'nin tarımda diğer ülkelerle rekabet edebilmesi için ürün kalitesinin Avrupa standartlarında olması gerektiğini, bunun için de bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelerin yakından takip edilerek, tarımsal üretimde yeniliklerin hayata geçirilmesinin de bir zorunluluk olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından; 'Örtü Altı Organik Sebze Yetiştiriciliği Kursu'nu başarıyla tamamlayan toplam 24 kursiyere sertifikaları takdim edildi.

AKDENİZ'DE TARIMDA 'EĞİTİM' ATAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 17:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?