4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Diplomayı kaptılar mesleğe adım attılar

DİPLOMAYI KAPTILAR MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Yüksekokulu Ebelik ve Hemşirelik Bölümü'nden 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'nın tamamlanmasıyla birlikte mezun olan toplam 95 öğrenci, diplomalarını alarak mesleğe de ilk adımını atmış oldu.

Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen diploma törenine katılanlar arasında; MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ayşe Özcan, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Fatih Çomu da yer alırken, meslek yeminini edip diplomalarını alan öğrencilerin mutluluğuna, öğretim üyeleri ve aileleri de ortak oldu. Mezuniyet töreni öncesinde Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Dörtlüsü tarafından bir müzik dinletisi sunuldu.

Törende konuşan Rektör Suha Aydın, yemin törenlerinin, sağlık çalışanları için çok özel bir gün olduğunu belirterek, bugünün sağlık ordusuna yeni katılan 95 ebe ve hemşirenin mesleklerine adım atığı gün olduğunu dile getirdi. Aydın, “Hepimiz, sağlık ordusunun birer parçasıyız. Eğer biz birlikte olursak, iyi şeyler olmaması mümkün değil. Ülkemizin bize çok ihtiyacı var. Bu yüzden bizim daha çok fedakarlıkta bulunmamız gerekiyor. Maalesef sağlık çalışanları bu fedakarlığın karşılığını alamıyor. Ama meslek hayatının sonuna yaklaşan bir büyüğünüz olarak, hiçbir şeyin bizi yıldırmaması gerektiğini biliyorum. Ben ve çevremdeki insanlar hiç yılmadı. Bu manada size örnek olmamız gerekiyor ama asıl örnek alınması gerekenler sizlersiniz. Sizleri bir kez daha kutluyorum. Aramıza hoş geldiniz” dedi.

Yüksekokulun 12 yıllık geçmişinden kesitler sunarak, eğitim-öğretim imkanları hakkında katılımcılara bilgi veren Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayşe Özcan, 1998 yılında eğitim-öğretime başladıklarını ve ilk mezunlarını 2002 yılında verdiklerini hatırlattı. Bugüne dek 262 ebe ve 397 hemşire olmak üzere 659 öğrenciyi mezun ettiklerini ifade eden Özcan, “Ebelik ve Hemşirelik Bölümü öğrencileri, klinik ve saha uygulamalarında; toplumu oluşturan bireylerin sağlığının korunması, hastalıkların önlenmesi, erken tanısı ve hastaların klinik ve ev ortamında bakımları gibi görevleri başarıyla yerine getirmişlerdir” diye konuştu.

Sağlık Yüksekokulu ve Hemşirelik Bölümü Birincisi Ulviye Özcan, sağlığın bireyler için zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biri olduğunu ifade ederek, hemşirelerin de söz konusu ihtiyaca cevap verecek ekip içinde çok önemli sorumluluklar üstlendiğini vurguladı. Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "4 yıl önce hemşirelik eğitimimizin en başında değerli hocalarımızın sözleriyle içimizde yetiştirmeye başladığımız fidanlarımız, bugün tüm insanlık adına ilk meyvesini veriyor. Uzun, zor ve yorucu bir yoldan geçtik; ancak bu yolda yalnız değildik. Değerli hocalarım, analar en güzel çocuklarını, çocuklar yüreklerini sizlere verdi. Güneşimiz sizler oldunuz. Emeğiniz ve sabrınıza minnettarım.”

Konuşmaların ardından dereceye giren Ebelik ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerine Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayşe Özcan ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Fatih Çomu tarafından plaket verildi. Hemşirelik Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Sabire Yurtsever eşliğinde 'Ulusal Hemşirelik Andı'nı, Ebelik Bölümü öğrencileri de Yrd. Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay eşliğinde 'Ulusal Ebelik Andı'nı okuyarak mesleklerine ilk adımı atmanın haklı sevincini yaşadı. Yemin töreni kapsamında, MEÜ Sağlık Yüksekokulu'ndan mezun olan ebe ve hemşirelere temsili diplomaları, öğretim elemanları tarafından takdim edilirken, tören de '100. Yıl Marşı'nın hep bir ağızdan söylenip, keplerin havaya fırlatılmasıyla son buldu.

DİPLOMAYI KAPTILAR MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR
DİPLOMAYI KAPTILAR MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR
DİPLOMAYI KAPTILAR MESLEĞE İLK ADIMI ATTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 14:03:00
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 15:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?