5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Dış ticaret koçları belirlendi

KOBİ'lerin ihracatçı düzeyine getirilmesi amacıyla Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından yürütülen "Dış Ticaret Koçları Projesi" kapsamında belirlenen 50 kişilik bir grup, dış ticaret konusunda eğitilecek. 30 bayanın da yer aldığı grup, alacakları eğitimlerle KOBİ'lere dış ticaret koçluğu yapacak.

Merkezi Finans ve İhale Birimi, İŞKUR Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı kapsamında yürütülen proje kapsamında alınacak 50 kişi, AKİB tarafından gerçekleştirilen sınav sonucuna göre belirlendi. Üniversitelerin iktisadi idari bilimler ve mühendislik fakültelerinden mezun olan toplam 106 kişinin katıldığı elemeler, ilk olarak İngilizce sınavıyla başladı. Bu sınavda başarılı olan 75 kişinin 25'inin de, yapılan mülakatlarda elendiği bildirildi. Her iki aşamada da başarılı olanlar 4 Mart 2009 tarihinde dış ticaret eğitimi alacak. Her katılımcının projeye bağlılığının sağlanması noktasında da protokol imzalanacağı vurgulandı.

Dış ticaret eğitiminin ardından proje katılımcıları yine elemeye tabi tutulacak. Belirlenecek olan 20 kişinin nihai eğitimlerden faydalanacağına dikkat çekilerek, bu adayların kişisel gelişim, ECDL ve mesleki İngilizce eğitimlerini tamamlayacağı kaydedildi. 10 ayrı üretici firmayla eşleştirilecek olan 20 katılımcının, aldıkları eğitimlerle de üretici KOBİ'lerin ihracatçı konuma getirilmesi noktasında; 'dış ticaret koçu' olarak görev yapacağı bildirildi.

DIŞ TİCARET KOÇLUĞU PROJESİ
Mersin ve Adana bölgesinde istihdam sahası yaratılması noktasında; kadın ve erkek katılımcılardan oluşan işsiz, üniversitelerin iktisadi idari bilimler ve mühendislik fakültelerinden mezun, erkekler için maksimum 28, kadınlar için maksimum 30 yaşından oluşan toplam 50 kişilik bir grubun, dış ticaret konusunda eğitilmesi planlanıyor. Eğitilecek kişilerin de üretici KOBİ'lere dış ticaret koçluğu yapmalarının sağlanması, KOBİ'lerin ihracatçı düzeyine getirilerek, edinilen deneyim ve teorik bilgilerle projenin tamamlanmasının ardından katılımcıların orta vadede istihdam edilmesi amaçlanıyor. Projenin aynı zamanda da üretimden ihracata geçişin, planlı ve sistemli bir çalışma ile başarılabileceğini de ortaya koyacağı belirtiliyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 23:00:53
Güncelleme :28 Şubat 2009 Cumartesi 23:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?