5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Dişlerini elleri yerine kullanıyor

Mersin'in Silifke ilçesinde geçirdiği ateşli hastalık sonucu felç olan, elleri ve ayakları işlevini yerine getiremeyen Yusuf Tut, dişleriyle tuttuğu fırçayla resim yapıyor, kalemle yazıyor.


Anne Halime Tut, 4 yaşındayken geçirdiği ateşli hastalık neticesinde felç olan ve sonrasında da kemik erimesi teşhisi konulan oğlu Yusuf'u (16) sağlık durumu nedeniyle okula gönderemediklerini, doktorların önerileri doğrultusunda en iyi şekilde yaşamını sürdürebilmesinin mücadelesini verdiklerini söyledi.


Oğlunun okuma ve yazmaya meraklı olduğunu ifade eden Tut, "Bir yıl önce fizik tedavi için getirdiğim rehabilitasyon merkezinde oğlumun bu azmini gören uzmanlar kısa sürede okuma yazmayı, resim yapmayı öğrettiler. Şimdi oğlum dişleriyle tuttuğu kalemle yazabiliyor, resim yapabiliyor. Okumayı da öğrendi, onu mutlu görmek beni çok sevindiriyor" dedi.


Rehabilitasyon merkezi görevlisi emekli öğretmen Zehra Akkaya, Yusuf'un kısa sürede azmiyle büyük bir aşama kaydettiğini, bir şeyler başardığını bilmenin mutluluğunun ayrıca kendisini daha da motive ettiğini, yeteneklerini daha da geliştireceğine inandığını ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 10:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?