4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Diyaliz hastalarına servis

DİYALİZ HASTALARINA SERVİS HİZMETİ

Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Kuzu, Erdemli Devlet Hastanesinde Diyaliz hastalarına yönelik servis hizmetinin yeniden başladığını söyledi.

Op. Dr. Gökhan Kuzu, elde olmayan sebeplerden dolayı uzun bir süre servis hizmeti verilemediğini belirterek, “Servis aracımız yaklaşık 8 ay önce arızalandı, daha sonrada hurdaya ayrıldı, yeni hizmet alımı ile ilgili süreç başladı. Bu süre zarfının da bir hayli uzamasından dolayı servis aracı sıkıntısı yaşandı. Ancak hastanemiz tarafından hizmet alımı yapılarak bu sıkıntı aşıldı” dedi.

Erdemli Devlet Hastanesi Diyaliz servisinde 19 hastanın bulunduğunu ve hastalara standartların üstünde bir hizmet verildiğini ifade eden Op. Dr. Gökhan Kuzu, “Diyaliz servisinde 2 uzman doktor, 6 hemşire ve 1’de sorumlu personelimiz görev yapmaktadır. 19 hastamız haftada 2’şer seans halinde diyalize giriyorlar. Ulaştığımız bu noktada hastanemiz hizmet kalitesinden ödün vermeden yaklaşık 50 hastaya hizmet verebilecek konuma gelmiştir. En önemlisi de hastalarımızın verilen hizmetin kalitesinin farkında olmalarıdır” diye konuştu.

Servis hizmetinin başlamasının hastalar kadar hasta yakınlarını da yakından ilgilendirdiğini dile getiren Op. Dr. Gökhan Kuzu, “Hastalarımız hasta yakınlarının refakatine ihtiyaç duymadan hastanemize gelerek, sağlık hizmetinden faydalanacaklar. Yine kimsenin refakatine ihtiyaç duymadan servis ile evlerine dönebilecekler. Servis aracı içinde bir de sorumlu personelimiz görev yaparak, hastalarımıza yardımcı olacak” dedi.

Op. Dr. Gökhan Kuzu, Diyaliz hastalarına servis hizmetinin yeniden başlamasının en az hastalar kadar kendilerini de mutlu ettiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 14:39:03
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 14:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?