30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Diyalog dönemi başlıyor

BELEDİYELER ARASI DİYALOG DÖNEMİ BAŞLIYOR

Çukurova Belediyeler Birliği ilk encümen toplantısını Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda belde, ilçe ve il belediyeler arasında bugüne kadar gerçekleştirilemeyen diyalog dönemi başlatma kararı alındı.

Adana’da birlik binasında yapılan toplantıya encümen üyeleri Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sarımazı Belediye Başkanı Erol Kahraman, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara ve Adana Büyükşehir belediye meclis üyesi Ahmet Asaf Uslu katıldı.

İlk toplantının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Çukurova Belediyeler Birliği ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, amaçlarının bölge halklarına en iyi hizmeti sunmak olduğunu söyledi.

Toplantıda, bugüne kadar tek olumlu gelişme gösterilemeyen ve şikayetleri önlenemeyen belde belediyelerin yerinde ziyaret edilerek, sorunların çözümü konusunda adım atılması kararı alındı.

Temmuz ayının son haftasında Trabzon ve Rize’yi kapsayan bir seminer, Ekim ayının ilk haftasında da St. Petersburg ve Moskova’yı kapsayan gezileri yapılmasına karar verildi.

Ayrıca da 18-19-20 Temmuz günlerinde Çukurova’daki bütün belediyelerin katılımıyla belediyeler arasında birlik, dayanışma grubu oluşturması yönünde AB projesine dayalı, Türkiye Belediyeler Birliği’nin destek vereceği bir toplantı yapılacak. Bu toplantıda belediyeler bir araya getirilerek, bugüne kadar bir türlü gerçekleştirilemeyen belediyeler arası diyalog ve dayanışma yönünde de kararlar alınacak.

Toplantıda ayrıca 18 Temmuza kadar Çukurova genelindeki Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay illerindeki belediyelerin kadrolarında bulunan teknik elemanların sayısı ve niteliğiyle birlikte ellerinde bulunan araç ve gereç sayısının tespiti yönelik bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma sonucuna göre, belediyeler kendi aralarında gruplandırılacak, güçlü belediyeler belde belediyelerine teknik, araç, gereç yönünde ve bilgi birikim konusunda yardımcı olması kararı alındı. Özellikle de bütçe, teknik eleman, araç ve gereç sıkıntısı çeken belde belediyelerin problemlerin çözümü yönünde önemli bir adım atılacak. Bu çerçeve içerisinde bugüne kadar Çukurova’da birliğe üye olmayan tüm belediyelerin üye olmaya, bu dayanışma ruhuyla daha iyi ve daha kaliteli hizmet üretilmesi için elbirliği verilmesi kararı alındı.

Temmuz ayı encümen toplantısının Hatay Yayladağı’nda 14 Temmuz’da yapılması kararı alındı.

BELEDİYELER ARASI DİYALOG DÖNEMİ BAŞLIYOR
BELEDİYELER ARASI DİYALOG DÖNEMİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2011 Perşembe 17:37:02
Güncelleme :16 Haziran 2011 Perşembe 21:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?