2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Doğalgaza 2005 yılında start veriliyor

Maliyeti, kullanım kolaylığı, çevre kirliliği ve daha birçok açıdan en avantajı yakıt olarak bilinen doğalgazın, Mart 2005’ten itibaren Mersinliler’in kullanımında olacağı açıklandı.

Öncelikle Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayi tesislerinin kullanımı ile başlayacak olan yeni sistemin, kısa süre sonra tüm kentte aktif hale getirileceği belirtildi. Doğalgazı tanıtma toplantısında konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Vekili Şerafettin Aşut, "Ne pahasına olursa olsun çevreyi kirleten ve katleden üretimin karşısındayız. Mersin sanayicisi temiz, çevreci doğalgazı kullanarak bu konuda önemli bir adım atacaktır" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda MTSO, OSB, BOTAŞ ve özel firma temsilcileri, altyapı hazırlıklarında müşavir firma seçimine başlandığını bildirdiler. MTSO Başkan Vekili Şerafettin Aşut, coğrafi konumu nedeniyle tüm ticaret yollarının kesiştiği Mersin’in, sanayi altyapısının en önemli kaynaklardan birisi olan temiz, çevreci doğalgazı kullanarak ciddi bir adım atacağını ifade etti. Aşut, "Doğalgaz kullanımı ile ilimizin büyük sorunu olmaya başlayan sanayiden kaynaklı hava kirliliği problemini büyük ölçüde azaltacak ve üretimde de bizler için rekabet avantajı getirecektir. Mart ayından itibaren doğalgaz öncelikli olarak sanayi tesislerinde kullanılmaya başlanacağından, OSB’de faaliyet gösteren tesislerimizin doğalgaz ihtiyacını karşılamak amacıyla bölge içinde altyapı çalışmaları, müşavir firma seçimi ile başlanmış ve hazırlanan projeler BOTAŞ’ın onayına sunulmuştur. İki ay kadar sonra proje tamamlanarak öncelikle OSB sanayicilerimizin eş zamanlı olarak kullanması sağlanacaktır" diye konuştu.

mersin
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 12:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?