30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Doğaya 500 keklik bırakıldı

TARSUS'TA DOĞAYA 500 KEKLİK BIRAKILDI

Mersin'in Tarsus ilçesinde doğaya 500 adet keklik bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Maraş Keklik Üretme İstasyonu'ndan getirilen 500 keklik, Tarsus'un İnköy ve Olukkoyağı köyleri kırsalına bırakıldı.

Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz çevre koşulları ve insan baskısı nedeniyle birçok yaban hayvanının neslinin tükenme noktasına geldiği belirtildi. Bu olumsuzluğun giderilmesi için sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi, yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmalarını

sağlamak için çalışmaların yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Günümüzde tarım alanlarında en önemli ve ucuz mücadele şekli biyolojik mücadeledir. Bu mücadeleyi yapanlar da doğada mevcut olan yaban hayvanlarıdır. Bu kapsamda yöremize özgü turaç ve kekliklerin birçok faydası bulunmaktadır. En önemlisi ise buğdaylara zarar veren süneleri ve insan sağlığı için büyük tehlike arz eden keneleri yemeleridir. Bu sebeple turaç ve keklik popülasyonlarının artmasını sağlamalı, korumalı, onları vurmamalı, yasa dışı avlanmanın önüne geçmeliyiz" denildi.

Tarsus Kaymakamlığı ve Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliği ve doğayı seven gönüllü kuruluşların destekleriyle program dahilinde doğaya keklik bırakma çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2011 Perşembe 16:26:05
Güncelleme :12 Mayıs 2011 Perşembe 17:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?