2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Doğaya yem bıraktılar

Mersin'de yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışından olumsuz etkilenen yaban hayvanları ve kuşların korunabilmesi için Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından doğaya yem bırakıldı.

Çamlıyayla ilçesinde yer alan Kadıncık Vadisi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın yüksek kesimlerinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında beslenme sıkıntısı çeken yaban hayvanlarının ulaşabilecekleri noktalara yonca, küspe, mısır ve buğday kırması gibi yemler bırakıldı. Yem dağıtımıyla birlikte yaban hayvanlarının bulundukları ortamdan başka bir yere gitmesinin önüne geçilmesi, beslenmelerini de kendi habitatlarında yapmaları amaçlanıyor.

Yem dağıtımına katılan İl Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, Toroslar'ın yüksek kesimlerinde kar yağışının fazla olması nedeniyle yaban hayvanlarının yiyecek bulma sıkıntısı çekmeye başladığına dikkat çekerek, sürdürülebilirliğin sağlaması ve yaban hayatının desteklenmesi amacıyla sahaya kışın soğuk olduğu dönemlerde yem bıraktıklarının altını çizdi. Saday, belirtilen sahada envanter çalışması yaptıklarının altını çizerek, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban keçisinin söz konusu sahada korunacak hedef tür olarak seçildiğini hatırlattı. Saday, "Mevcut durumu tespit etmek amacıyla yılda iki defa envanter çalışması yapılıyor. Bu yılın Aralık ayında yapılan envanter çalışmasında 414 yaban keçisi sayıldı. Bu çalışma ile ileride av turizmine açılacak bu sahadaki yaban keçisinin mevcut durumunun ortaya konulabilmesi amacıyla gerçekleştiriliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 13:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?