2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Doğu ve batı baleyle buluşacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Doğu ve Batı'yı baleyle buluşturacak.

Mehmet Balkan'ın koregrafik planına göre; Anjelika Akbar'ın müziklerini oluşturduğu 'Bach Oryantal' adlı bale eseri, MDOB tarafından yarın Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Lale Balkan tarafından sahneye konulan balenin sahne tasarımını Tuncay Kalyon'un, giysi tasarımlarını ise Bahar Korcan'ın üstlendiği belirtilirken, ışıkta da Ali Dedekargınoğlu'nun öne çıktığı bildirildi.

'Bach Oryantal' adlı baleyi; Batı müziğinin, Doğu'nun enstrümanlarıyla yorumu, dansla ifadesi olarak yorumlayan MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Selman Ada, “Bach Oryantal; J.S.Bach'ın müziği, Anjelika Akbar'ın yorumu ve vurmalıların insanın içini kıpırtıdan güçlü tınısı ve dans adımlarındaki coşkulu anlatım, yaşanmışlıklarımızın karışıkta olsa mutlu taraflarını hatırlamamıza sebep olacak bir serüven. Doğu ve Batı kültürünün ne kadar değerli bir karışım olduğunun müzik ve dansla anlatımı aynı zamanda da” dedi. Eserin müziklerini hazırlayan Anjelika Akbar ise yapmış olduğu müziği ise; “Oryantale alışık kulaklara Bach dinletmek” olarak yorumladı.

Yarın akşam 20.30'da Kültür Merkezi'nde sahneye konulacak olan eserde, şu isimler rol alacak; “Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Murat Koman, Serbülent Biçer, Miray Boyacıoğlu, Viatcheslav Pegarev, Anastasia Bagaeva, Natalia Fadeeva, Seda Dereli, Mahmut Akyol, Tarkan Günay, Hasan Akyol, Görkem Cengiz, Ertan Şanal, Cenk Güner, Özge Uzun Ösmen, Göksel Toker, Önder Acar, Nihat Er, Murat Ali Cengiz, İzzet Güllü ve Önem Özden.”

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?