8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Doktor amca sünnet kliniği açıldı

Mersin'de, Türkiye'nin ilk özel sünnet kliniği hizmete açıldı .

"Doktor Amca Sünnet Kliniği" adı altında hizmete giren kliniğin, dünyada ve Avrupa'daki benzerleri gibi sadece sünnet hizmeti vereceği kaydedildi. Bu konuda Türkiye'de ilk özel sağlık kuruluşu olduklarını belirten Dr. Metin Keleş, yine bir ilk olan iğnesiz enjektör ile uyuşturma yöntemini kullandıklarını söyledi.

İğnesiz uyuşturma yönteminde yan etki ihtimalinin diğer yöntemlerden daha az olduğunu ifade eden Keleş, "İnjex denen aletlerle yapılan iğnesiz uyuşturma yönteminde ortalama yarım ampul uyuşturucu ilaç kullanıyoruz. Bu nedenle yan etki olasılığı, diğer yöntemlerden daha azdır. Ayrıca bu yöntem, çocuklardaki iğne korkusunu da ortadan kaldırmaktadır. İğneli uyuşturmalara göre çok daha az can yakmakta, ortalama 5 dakika gibi kısa bir süre içinde sünnet bölgesinde tam uyuşma sağlamaktadır. Böylece sünnet acısız bir şekilde gerçekleştirilmektedir" dedi.
 
Sünnetlerde "Ali's Klamp, Smartklamp" gibi dünyada kabul görmüş en son ve modern sünnet yöntemlerini kullandıkları belirten Keleş, "Bu yöntemler kansız, dikişsiz, sargısız, iltihapsız, lazersiz sünnetler yapmaya ve sünnet olan çocukların hemen pantolonlarını giyerek ayağa kalkabilmelerine, oyun oynayıp banyo yapabilmelerine olanak tanımaktadır. Biz bu tip sünnetlerin kliniğimizde yapılmasını öneriyoruz. Ancak ailenin isteğine göre evde veya tören yerinde de sünnet yapabiliyoruz" diye konuştu. 

Amaçlarının, gelişmiş dünya ülkelerindeki modern sünnet tekniklerini Türkiye'de uygulamak olduğunu dile getiren Keleş, "Kliniğimizde ayrıca sünnet dışında, müracaat eden her erkek çocuğunun ücretsiz sünnet öncesi muayenesini yapıyoruz, onu ve ailesini sünnet konusunda bilgilendirerek psikolojik hazırlığına yardımcı oluyoruz. Hedefimiz, çocuklarımızın o ana kadar yaşadığı en önemli olay olan sünneti, en iyi şekilde ve güzel anılar bırakarak yapmak ve sünnet komplikasyonlarının önüne geçmektir" şeklinde
konuştu
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 16:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Utku Akdoğan IP: 78.160.169.xxx Tarih : 30.07.2008 17:56:04

Metin Amca seni çok seviyorum.Sünnetimi acısız ağrısız yaptığın için tekrar teşekkür ederim.Çok kısa sürede iyileştim.