30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Doktora meydan dayağı!

Mersin'in Silifke ilçesinde 112 Acil Servis istasyonu doktorlarından Feyit Yılmaz, solunum sıkıntısı çeken bir hastaya bakmak için gittiği vakada alkollü bir şahıs tarafından darp edildi.

Edinilen bilgiye göre, 112 Acil Servis serviste nöbetçi olan doktor Feyit Yılmaz, gece 02.30 sularında bir hemşire ve bir şoförle birlikte solunum sıkıntısı çektiği söylenen hasta Mustafa Çetin'e bakmak için ilçeye bağlı Atakent Beldesi Kapızlı mahallesi Şahin tepesi mevkiine gitti. Hastanın oğlu olan Erhan Çetin, 112 Acil servis ekibinin geç geldiğini ileri sürerek doktor Yılmaz'ı darp etti.

Olayın ardından boynunda ve kafasında darp izleri bulunan doktor Yılmaz, Silifke Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Doktoru darp eden Erhan Çetin'in ise sabah saatlerinde Jandarma tarafından yakalandığı ve yapılan muayenesinde 124 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Olayı öğrenen İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar, Sağlık Grup Başkanı Yüksel Eren ve Hastane Başhekimi Gökhan Gül, Dr. Yılmaz'ı ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Kaymakam Damatlar, gerek hastane personelinin gerekse 112 Acil Servis Doktorlarının fedakarca çalıştığını, yaşanan bu olayın ise üzücü olduğunu kaydetti.

İnsanlara sağlık hizmeti veren sağlık ekiplerinin her zaman yanında olduğunu ifade eden Damatlar, "Önemli olan sizlere büyük bir zarar verememiş olmalarıdır. Aşık olduğunuz mesleğinize kısa sürede döneceğinize inanıyorum" dedi.

Sağlık Grup Başkanı Yüksel Eren de, yaşanan olayın son derece üzücü olduğunu belirterek, "Doktorlarımız zaman zaman bu tür üzücü olaylarla karşı karşıya kalıyorlar. Ümit ediyorum ki bu olay son olur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2011 Perşembe 19:04:12
Güncelleme :16 Eylül 2011 Cuma 16:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?