4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Doktorlar iş bıraktı

HASTANELERDE HİZMET VERİLMEDİ

'Tam Gün Yasa Tasarısı', Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülürken doktorlar, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de üniversite ve devlet hastanelerinde iş bırakma eylemi yaptı.

 Hastanelerde acil servisler dışında poliklinik hizmeti verilmezken, eylemci doktorlara hastalar da destek verdi.

Doktorların devlet veya üniversite hastanelerinde tam gün çalışmasını öngören yasa tasarısını protesto eden sağlık çalışanları, Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) çağrısına uyarak, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi poliklinikleri girişinde eylem yaptı. SES Mersin Şubesi'nin yanı sıra Mersin Dişhekimleri Odası, Mersin Eczacılar Odası, Mersin Veteriner Hekimler Odası'nın da desteklediği eyleme, hastaneye tedavi olmak için gelen hastalar da destek verdi.

Üzerinde 'Sağlık haktır, satılamaz', 'Muayene ücretleri kaldırılsın', 'Tam gün çalışmaya değil, tam gün köleliğe hayır' yazılı dövizler taşıyan doktorlar adına konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Aytuğ Atıcı, 'Tam Gün Yasa Tasarısı'nın oldukça tehlikeli bir yasa olduğunu ileri sürerek, hekimlere birden fazla yerde ve uzun süre çalışmaya ihtiyaç duymadan iyi bir ücret verileceği, halkın sağlığa ulaşımının kolaylaşacağı yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Tasarının satır aralarını iyi okuyup tehlikenin farkında oldukları için seslerini yükselttiklerini kaydeden Atıcı, 'Sağlıkta dönüşüm programı'nı ise 'Sağlıkta yıkım programı' olarak nitelendirerek, aile hekimliği uygulamasıyla başlayan sürecin ise 'Tam Gün Yasası' ile sürdürüldüğünü ve bu yasanın ardından da 'Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı'nın uygulamaya konulacağını iddia etti. Atıcı, yasayla birlikte sağlık sisteminde serbest piyasa ekonomisi uygulanacağını ve hastaların da 'müşteri' haline

getirileceğini ileri sürerek, halkın sağlık hizmetlerine ulaşmasının da zorlaşacağını savundu. Yapılan açıklamanın ardından doktorlar olaysız bir şekilde dağılırken, hastane içindeki eylemleri gün boyu sürdüreceklerini açıkladılar.

HASTANELERDE HİZMET VERİLMEDİ
HASTANELERDE HİZMET VERİLMEDİ
HASTANELERDE HİZMET VERİLMEDİ
HASTANELERDE HİZMET VERİLMEDİ
HASTANELERDE HİZMET VERİLMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 13:52:03
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 14:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 95.70.226.xxx Tarih : 19.01.2010 18:39:37

ülkemizde bir doktor terörü var.adamlar tek derdi para kazanmak.başka hiç bir derdi ve değeri yok.insan hasta olsa arası olmasa bakmayacak çok sayıda doktor var.tabi istisnalar hariç .gözünüzü toprak doyursun.