4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dokuma kültürü kurslarda yaşatılıyor

DOKUMA KÜLTÜRÜ TORTEK KURSLARINDA YAŞATILIYOR

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi bünyesinde açılan, Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Kursları'na (TORTEK) vatandaşların büyük ilgi gösterdiği bildirildi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yürütülen kursları ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 20 bayan kursiyerin eğitim gördüğü kilim dokuma kursunda yapılan çalışmaları inceleyen ve bir kilim alan Başkan Tuna, kurslarda kısa sürede önemli mesafenin kat edildiğini söyledi.

Amaçlarının kilim dokuma sanatını canlandırmanın yanında, kadınlara ev hanımlığının dışında üretme fırsatı ve birey olarak kendini geliştirme fırsatı vermek olduğunu ifade eden Tuna, pazarlama konusunda da Anıttepe Parkı'nın yan tarafında açacakları Kilim Satış Merkezi ile destek olacaklarını belirtti. İşsizliğin önünde duran en büyük engelin mesleksizlik olduğunu vurgulayan Tuna, TORTEK kurslarıyla bugüne kadar 5 bin kişiyi meslek sahibi yaptıklarını kaydetti.

Özellikle kilim dokuma kursunun bayanlar tarafından büyük ilgiyle karşılandığını söyleyen Tuna, "Kursumuz yeni açılmasına rağmen, kursiyerlerimiz eğitimle önemli mesafeler kat etti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bir ürünün geçirdiği süreç; üretim, ambalaj ve pazarlamadır. Üretiyorlar, ambalaj anlamında da bir sıkıntıları yok. Bu ürünleri pazarlama noktasında Anıttepe Parkı'nın hemen yan tarafında, özellikle otoban bağlantı yolu olması nedeniyle kilimlerin satılabileceği bir merkezin inşaatına başladık. Bu merkezde kursiyerlerimiz, istedikleri zaman ürünlerini pazarlayarak aile ekonomisine katkıda bulunabilecekler. Kilim dokumacılık kursunda, Türk milletinin özü olan desenleri yaşatma anlamında da katkıları olacak. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kilim dokumacılığının yok olmaması ve kültürlerin yaşatılması için mücadele ettiklerini ifade eden kurs öğretmenleri ise, kursların açılmasında destek olan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Toroslar İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Ada'ya teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 15:00:03
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 15:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?