5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Dolandırıcılar kameraya yakalandı

Mersin'de müşterilerine ait kredi kartlarını cihazdan geçirirken, kart bilgilerini başka bir cihaza kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şahıslar, iş yerlerindeki güvenlik kamerası kayıtları sayesinde yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, yaptığı açıklamada, bir şikayeti değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kent merkezindeki bir işyerine operasyon düzenlediğini bildirdi.

Operasyonda, iş yerinde kurulu bulunan pos cihazından başka bir cihaza müşterilerine ait kredi kartlarını geçirerek, kart bilgilerini kopyaladığı ve bu bilgileri anlaştığı şahıslara verdiği tespit edilen 4 kişinin yakalandığını kaydeden Ekizer, şahısların iş yerinde yaptıkları işlemlerin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendiğini söyledi.

Ekizer, operasyon kapsamında 2'si İstanbul'da olmak üzere 4 kişinin gözaltına alındığını, bu şahısların ev ve iş yerlerindeki aramalarda ise, 1 dizüstü bilgisayar, 3 cep telefonu ve bunlara ait sim kart ile değişik bankalara ve şahıslara ait 24 kredi kartı ele geçirildiğini belirtti.

''Bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması'' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri tutuklanırken, 3'nün ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?