4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dolandırıcılığa karşı 'afişli' uyarı

KONTÖR DOLANDIRICILIĞINA KARŞI 'AFİŞLİ' UYARI

Mersin'in Tarsus ilçesinde polis, son dönemlerde artış gösteren 'kontör dolandırıcılığı' ile ilgili olarak afişli tedbir aldı. İlçenin işlek noktalarına asılan afişlerle vatandaşlara uyarılar yapılırken, olası bir dolandırıcılık olayıyla karşılaşıldığında ne yapılması gerektiği de anlatılıyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalar kapsamında, Tarsus'un işlek noktalarında yer alan kahvehane ve kafe gibi işlek kullanılan yerlere 'kontör dolandırıcılığı' ile ilgili olarak bilgilendirici afişler asılırken, vatandaşlara da bilgilendirici el ilanları dağıtılıyor. El ilanlarında dolandırıcıların ne tür bir yöntem kullandığı ve bunlara karşı nasıl tedbir alınmasının yanı sıra neler yapılması konusunda da uyarılar yer alıyor.

İlanlarında; kendisini cep telefonunda emniyet yetkilisinin yanı sıra rütbeli bir asker, hakim veya savcı olarak tanıtan kişilerin aradıkları numaranın sahibine; “Telefonunuzun SİM kartı kopyalandı. Kartınızla yüksek miktarda görüşme yapılırken, numaranız teröristlerce de kullanılıyor olabilir. Bu kişileri yakalamak için Türkiye genelinde operasyon yapacağız. Söz konusu şahısların tespitinin yapılabilmesi için de hattınızdan kontör göndermeniz gerekiyor” şeklinde ifadeler kullanılarak vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığı anlatılıyor.

Bu şekilde kontör talebinde bulunanların yanı sıra cep telefonlarına gönderilen, 'Müjde. Ödül Kazandınız' şeklindeki mesajların merak edilip, mesajı gönderilen numaranın arandığındaysa karşıdaki kişinin; “Yüklü miktarda para kazandınız. Ancak ödülünüzü alabilmek için 3 adet kontör kartı alıp, şifresini bize göndermeniz gerekiyor” yanıtı verdiği dile getirilen el ilanlarında, böylesi bir durumla karşılaşıldığındaysa arayan kişiye itibar edilmemesi ve vakit kaybedilmeden '155 Polis İmdat Hattı'nın aranarak ihbarda bulunulması istendi.

KONTÖR DOLANDIRICILIĞINA KARŞI 'AFİŞLİ' UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 16:08:01
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 16:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?