2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Dolu ekili alanlara zarar verdi

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Kocaoluk köyünde etkili olan dolu yağışı ekili alanlarda zarara yol açtı.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, yaptığı açıklamada, dolu yağışı nedeniyle bin 700 dekar alanda ekimi yapılan domates, salatalık, fasulye, lahana, brokoli, karnabahar ve kabağın zarar gördüğünü söyledi.

Dolu sonrası bölgede hasar tespit çalışması yaptıkların belirten Gün, "Kocaoluk köyünde ekimi yapılan lahana, brokoli, karnabahar, domates, fasulye, salatalık ve nohut doludan tamamen zarar gördü. Hasat zamanında olmasından dolayı büyük zarar meydana geldi. Bölgede ilçe tarım teknik heyeti tarafından hasar tespit çalışmaları devam ediyor" dedi.

Bu yıl ekimini yaptıkları tüm ürünlerini doludan dolayı kaybettiklerini dile getiren üreticiler, "Dolu tüm ürünlerimizi yerle bir etti. Bu yıl üç kez dolu yağışı ile karşı karşıya kaldık. Yapmış olduğumuz masrafların hiçbirini almadan ürünümüzü doluya teslim ettik. Ürünlerimizin dolu yağışından zarar görmemesi için fileleme çalışması yaptık ama dolu tanelerinin büyük olması ve uzun bir süre yağmasından dolayı fileler ürünü koruyamadı. Borç batağına düştük" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 11:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?