3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Dolu üzüm bağlarını vurdu

Mersin merkeze bağlı 6 köyde etkili olan dolu yağışı üzüm bağları ve meyve bahçelerini vururken köylü sigorta yaptırmadığı için devletten yardım alamıyor.

Binlerce dönüm arazide etkili olan dolu Çelebili, Cebel, Musalı, Evrenli, Dorukkent ve Dalakderesi'nde özellikle üzüm bağlarında etkili oldu.

Dolu afetinden zarar gören köyleri gezen Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, devletin artık afet yardımı yapmayacağını belirterek, köylülerin mutlaka tarım sigortası yaptırması gerektiğini söyledi.

Ellerinden geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmediğini ifade eden Gökçel, ancak çiftçilerin özel ve kamu bankaları ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını ertelenmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Tarım sigortasının önemini anlatan Gökçel, "2090 sayılı yasaya göre devlet artık afetlerde yardım yapmıyor. Bunun için tarım sigortası yaptırmak gerekiyor. Tarım sigortasının primlerinin yarısı da devlet ödüyor. Ziraat Odası olarak bizde sigorta yapıyoruz. Pirim ödemesini hasat sonuna bırakıyoruz. Bu yıl sigorta yaptıranlardan zarar görenler var. Bunların ne kadar alacağına bakarak sizlerde karar verebilirsiniz." dedi.

Gökçel'in açıklamalarını dinleyen köylüler ise büyük bir kısmının sigorta yaptırmadığı gözlendi.

Zaman
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 18:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim doğan IP: 85.106.178.xxx Tarih : 14.06.2008 13:09:15

Köylünün hali ne olacak Kuraklık yetmedi birde dolu vurdu. Devletin bu bu köyleri AFET bölgesi ilan etmesi gerekir. Geçen yıl 25ytl ye alınan 50kg 18X46 lık gübre bu yıl 110ytl olmuş. Bunu köylüye anlatacak bir yetkili yokmu? Allah korusun ama buda devletimizin destekleme adı altındaki AFETİ galiba.