4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dolu yağışı yıktı, geçti!

MERSİN'DEKİ DOLU YAĞIŞI

Mersin'in Erdemli ilçesinde meydana gelen şiddetli dolu yağışının verdiği hasar ortaya çıkıyor. İlçeye bağlı Kocahasanlı beldesinde açıkta yetiştirilen ürünler telef olurken, örtü altı üretim yapılan birçok sera yıkıldı.

Beldede açıkta yetiştirilen marul, karnabahar ve brokoli tarlalarındaki ürünler telef oldu. Salatalık ve domates üretimi yapılan bazı seralar yıkıldı.

Yağış sebebiyle domates serası göçen çiftçilerden Ekrem Yüksel ise "Bulunduğumuz bölgeye yaklaşık yarım saat kadar dolu yağışı oldu. Aslında dolu mu? Kar mı? Bilemiyoruz. Seraların üzerine aşırı bir baskı yaptı. Rüzgarda buna eklenince seramız göçtü. İlk mahsulümüzü alamadan sezonu bitirdik. Yaklaşık 8-10 bin TL'lik bir kaybım var" dedi.

1 dönüm serasında salatalık üretimi yaptığını belirten çiftçi Mithat Mavi, "Yağış dolu ve rüzgarla birlikte oldu. Afete dönüştü. Baskıya dayanamayan sera kısa süre sonra çöktü. Yapacağımız pek bir şey yok. Sera tamamen kullanılamaz hale geldi. Zarar görmeyen ürünleri alacağız. Yaklaşık 20 bin TL'lik bir kaybım var. Yaşadığımız afetle üretimimizi zararla kapattık" diye konuştu.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre; bölgenin 4 gün boyunca yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği, zirai don beklentisinin ise olmadığı belirtildi.

MERSİN'DEKİ DOLU YAĞIŞI
MERSİN'DEKİ DOLU YAĞIŞI
MERSİN'DEKİ DOLU YAĞIŞI
MERSİN'DEKİ DOLU YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 13:35:03
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 13:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?