4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dolunun zararı 4,5 milyon TL!

DOLUNUN ZARARI 4,5 MİLYON TL

Mersin'in Erdemli ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve yarım saat yağan şiddetli dolunun zararının 4,5 milyon TL olduğu açıklandı.

Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, ilçede meydana gelen dolu yağışının yaklaşık 20 bin dönüm narenciye ve bin dönüm sebzeyi etkilediğini belirterek, zararın bilançosunun yaklaşık 4,5 milyon TL olduğunu söyledi. 20 bin dönüm narenciye bahçesindeki zararın yüzde 15 civarında olduğunu belirten Tun, "Narenciye bahçelerinin bulunduğu bölgeye dolunun yağmurla birlikte yağması daha büyük bir zararın önüne geçmiştir. Bu zararın pazarlamayı etkileyecek düzeyde olmaması ise sevindiricidir. Narenciye

bahçelerindeki toplam zarar yaklaşık 4 milyon TL'dir" dedi.

Dolunun daha geniş yapraklı sebzeleri telef ettiğini de ifade eden Tun, "Karnabahar ve marul ekili tarlalarda ise yüzde 70'lik bir zarar var. Bu zararın bilançosu 500 bin TL civarındadır. Kocahasanlı beldemizde de dolu yağışından etkilenen bazı seralar yıkılmıştır. Bunlardaki hasarın incelenmesi ve belirlenmesi çalışmaları sürmektedir" diye konuştu.

Tun, şiddetli dolu yağışının, Erdemli merkez başta olmak üzere, Kumkuyu, Kocahasanlı, Arpaçbahşiş, Tömük, Kargıpınarı beldeleri ile Elvanlı, Çiftepınar ve Pınarbaşı köylerinde etkili olduğunu da kaydetti.

DOLUNUN ZARARI 4,5 MİLYON TL
DOLUNUN ZARARI 4,5 MİLYON TL
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 16:06:05
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 14:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?