30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Dolunun zararı ağır

MERSİN'DEKİ DOLU AFETİ

Mersin'in Erdemli ilçesinde dün akşam yaşanan şiddetli dolu yağışının tarım arazilerine verdiği ağır zarar günü yüzüne çıkıyor.

Erdemli ilçesine bağlı Üçtepe ve Çiriş köylerinde etkili olan şiddetli dolu yağışı afete sebep oldu. İlk belirlemelere göre yaklaşık bin dönüm tarım arazisinin zarar gördüğü, zararın toplam maliyetinin ise 2 milyon TL'yi geçtiği belirtildi.

Dolu afeti sebebiyle zarar gören çiftçilerden bilgi almak amacıyla Üçtepe köyüne giden Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Üçtepe köyü ağırlıklı olarak Çiriş köyünde de şiddetli dolu yağışının afete yol açtığını belirtti. Özefe, "Yaptığımız incelemede vatandaşlarımıza ait seraların göçtüğünü, çatma diye tabir ettiğimiz barınaklarının yıkıldığını tespit ettik. İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız, belediye başkanlarımız burada. Hasar tespit çalışmaları sürüyor" dedi.

Özellikle şiddetli dolu yağışından dolayı örtü altı üretim gerçekleştirilen seraların yıkıldığını ifade eden Özefe, "Serada yetiştirilen domates, salatalık, açıkta marul, brokoli ve karnabahar dikili alanlar zarar görmüş durumda. Çiriş tarafından ilk belirlemede 25 dönüm arazi ağırlıklı olarak ta seralar zarar görmüş durumda. Üçtephe köyünde söylediğimiz gibi zarar gören arazi çok daha geniş. Tam tespitler çalışmaların ardından yapılacak" diye konuştu.

Kaymakamlık Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından zor durumda kalan vatandaşların yaralarının sarılacağını dile getiren Özefe, "Diğer yönlerden de nasıl yardım edebiliriz bunu araştıracağız. Sevindirici olan yaralanan vatandaşımızın olmamasıdır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaymakam Özefe'ye bilgiler veren Üçtepe Köyü Muhtarı Ahmet Koç da, köydeki tapularına tapu iptal davası açıldığını belirterek, "Tapularımıza şer konulduğu için hiçbir işlem yapamıyoruz. Ürünlerimizi sigorta yaptıramıyoruz. Köylülerimiz sefil durumda. Okul, cami ve mezarlık hariç bütün tapularımız davalı. Bunun için elimiz kolumuz bağlı kaldık. Bu konuda büyüklerimizden yardım istiyoruz" dedi.

"Çatma" diye tabir edilen barınaklarının yıkıldığını belirten Hasan Balcı, "Evde misafirlerle oturuyorduk. Birden şiddetli dolu başladı. Bir an soba devrildi. Yangın çıktı. Canımızı zor kurtardık. Bütün geceyi dışarıda geçirdik" dedi.

Barakası yıkılan çiftçilerden Sultan Kuyugöz ise gözyaşlarına boğularak, "Beyim kalp hastası, olduğu için yatıyordu. Bulunduğu kısmın çatısı çöktü. Öldü diye çok korktum. Neyse ki bir şey olmamış. Evsiz kaldık, ne yapacağım tek başıma bilmiyorum" diye konuştu.

Öte yandan kapanan yollar greyderler tarafından açılmasına devam ediliyor.

MERSİN'DEKİ DOLU AFETİ
MERSİN'DEKİ DOLU AFETİ
MERSİN'DEKİ DOLU AFETİ
MERSİN'DEKİ DOLU AFETİ
MERSİN'DEKİ DOLU AFETİ
MERSİN'DEKİ DOLU AFETİ
MERSİN'DEKİ DOLU AFETİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 13:34:02
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 13:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?