4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Domates altın çağını yaşıyor

DOMATES ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Mersin'in Silifke ilçesinde yılın 12 ayı açık alanlarda ve seralarda yetiştirilen domatesin kilosu, 1 lira 70 kuruş ve 2 TL arasında satılıyor.

İlçe genelinde 11 bin 500 dönüm açıkta ve 4 bin dönüm de kapalı alanlarda olmak üzere toplam 15 bin 500 dönüm alanda yetiştirilen domatesten 225 bin ton ürün elde ediliyor. Bölgenin sebze fiyatının belirlendiği ilçeye bağlı Kocaoluk köyünde domates alımı yapan Yakup Uslu, "Domates şu günlerde altın çağını yaşıyor. Fiyatları tavan yapan domates bu yıl üreticisinin yüzünü güldürdü. Her geçen gün fiyatlar artıyor. Şu an domatesi 1,70 kuruş ile 2 TL arası fiyattan alıyoruz. Domatesin yanı sıra diğer sebze

fiyatları da bu günlerde arttı. Bunun en büyük sebebi de yaz mevsiminin aşırı sıcak gitmesinden dolayı birçok bahçedeki ürün hastalandı ve ürün alınamadı. Ürün Türkiye genelinde az olunca da fiyatlar aşırı arttı. Bizim bahçeden 2 TL'ye aldığımız domatesi ilçe merkezinde ve büyük şehirlerde vatandaş 3 TL'den aşağı alamaz oldu. Sebze ilk kez tüm ürün çeşitleriyle bu yıl para kazandırıyor" dedi.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün ise yaptığı açıklamada, Silifke ve köylerinde yılın 12 ayı her türlü sebzenin açıkta ve seralarda yetiştirildiğini belirterek, "Çiftçileri nasıl üretim yapmaları gerektiği konularında bilgilendirdik. Türkiye genelinde domates üreticileri, domates güvesi olarak da bilinen Tutu Absoluta hastalığı nedeniyle verimli ürün alamadı. Bizler ise bu hastalığı daha önceden üreticimize anlattığımız için gerekli tedbirleri aldılar. Böylece en az zararla bu hastalığı yendiler" diye konuştu.

DOMATES ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
DOMATES ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 11:14:02
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 12:36:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?