8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Domates fiyatları artacak

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, domatesin fiyatının son günlerde 15 YKr'ye kadar düşmesinin üreticiyi zor durumda bıraktığını belirterek, ihracatta yaşanan sıkıntının giderildiğini, önümüzdeki günlerde fiyatın artmasını beklediklerini söyledi. 

Dölek, domatesin fiyatının 15 YKr'nin altına düşmesi üzerine, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, "Geçen yıl aynı dönemde domates 80 YKr idi. Bu yıl mayıs ayının sonuna gelinmesine rağmen, fiyatlar oldukça düşük seyrediyor" dedi. 

Bu durumu, ihracat talebinin son 2 haftadır durmuş olmasına ve hava sıcaklığının artmasına bağladığını kaydeden Dölek, "İhracatta yaşanan sıkıntı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile bölge milletvekillerine iletildi. Bakanlık şu anda sorunun çözüldüğünü bildirdi. Fiyatların artması beklentisi içindeyiz. 'Ürün para etmeyecek' endişesine kapılan üreticilerimiz rahat olsun. Domates fiyatlarının önümüzdeki günlerde 50 YKr'nin üzerine çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

Dölek, Erdemli'de örtü altı ve açıkta olmak üzere toplam 45 bin dekar alanda toplam 250 bin ton domates üretimi yapıldığını, bundan da 13 binin üzerinde çiftçi ailesinin geçimini sağladığını vurguladı.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2007 Cuma 09:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?