8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Domates üreticisinin yüzü gülüyor

Sera domatesinde fiyat, verim ve kalitenin yüksek olması, üreticinin yüzünü güldürdü.

2 bin 220 dekar serada domates üretimi yapılan Mersin'in Silifke ilçesinde, üretici fiyat, verim ve kaliteden memnun. Domates serada 80 YKr'den alıcı bulurken, bu yıl ilçede 22 bin 200 ton domates üretimi beklendiği bildirildi.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, yörelerinde çiftçinin önemli geçim kaynaklarından birinin de sera domatesi olduğunu ifade ederek, 1 dekar domatesin üretim maliyetinin ortalama 2 bin 500 YTL olduğunu, dekardan da ortalama 12-13 ton ürün elde edildiğini kaydetti. Can, üreticilerin geçmiş yıllarda ürünlerini düşük fiyattan sattıkları için hayal kırıklığı yaşadıklarını, ama bu yıl domates fiyatlarının iyi gittiğini belirterek, "Domatesin fiyatı şu anda normal. Verim ve kalitenin yüksek olması nedeniyle üreticilerimizin yüzü güldü" diye konuştu.

Atayurt Komisyoncular Derneği Başkanı Ali Türer de, şu sıralarda domatesin 80 YKr'den alıcı bulduğunu belirterek, çiftçilerin bu sezon yüzlerinin güleceğini, alışverişlerin Atayurt Hali'ne de hareketlilik getirdiğini söyledi. Hal esnafının domates satışlarından memnun olduğunu belirten Türer, üreticilerin bu yıl emeklerinin karşılığını alacaklarına inandıklarını kaydetti. Domates üreticisi Hasan Uzun ise, verim, kalite ve fiyatın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Domates 80 YKr'den alıcı buluyor. Bu da bizi mutlu etmiştir. Çünkü geçen yıl bu zamanlarda domates 20 YKr'den alıcı buluyordu" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 12:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?