4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Domates üreticisinin yüzü gülüyor

ÖRTÜ ALTI DOMATES ÜRETİCİSİ FİYATLARDAN MEMNUN

Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında ikinci ürün olarak yetiştirilen domatesin kilosunun 1,20 TL'den satılması üreticinin yüzünü güldürdü.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, ilçe genelinde 5 bin 500 dönüm kapalı alanda domates üretiminin yapıldığını ve 800 bin ton ürün hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, "Seralarda yılda 2 defa ürün alınıyor. İlk üretimin tamamlanmasının ardından ekilen ikinci ürünün de hasadına başlandı. İlk üretimden yaklaşık 250 bin ton domates Rusya'ya ihraç edildi. Geriye kalan kısım ise iç piyasada tüketildi" dedi.

Bölgede çiftçinin önemli geçim kaynaklarından birinin domates olduğunu vurgulayan Gün, "Bazı zaman düşük fiyat sebebiyle yaşanan hayal kırıklığına rağmen domates en karlı tarımsal faaliyetlerden biri olarak görülüyor. Domatesin kilosu 1,20 TL. Bu fiyat üretici tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır" diye konuştu.

Bölgede domates üretiminin arttığını belirten Gün, kışlık domateste ekim ayı ortalarında başlayan hasadın ocak ayı içerisinde tamamlandığını, yeni başlayan güzlük domates hasadının ise haziran ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Üretilen domatesin bir kısmının Adana ve doğu illerine gönderildiğini, çoğunluğunun ise Rusya'ya ihraç edildiğini ifade eden Gün, "Üreticilerimiz seralarda sadece domates üretimi yapmaktalar. Çiftçilerimizin artık serada değişik ürünlere yönelmesi gerekmektedir. Çünkü çeşitlilik artarsa tüccarlar daha çok rağbet gösterecektir. Bu da fiyat artışına sebep olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 12:33:03
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 12:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?