5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Domateste hasat sonu

Erdemli Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Atilla Küçük, güz dikimi domatesin yüzde 95'inin hasadının tamamlandığını söyledi.

Erdemli'de 15 bin dönüm örtü altı üretim sahasında yaklaşık 120 bin ton domates üretimi gerçekleştirildiğini belirten Küçük, "Güz dikimi domatesin yüzde 95'inin hasadı tamamlandı. Hasadı gerçekleştirilen domatesin son yüzde 5'lik kısmı ise piyasa ihtiyacını ancak karşılayacak gibi gözüküyor" dedi.

Türkiye sebze üretiminde Antalya ve Mersin'in öne çıktığını hatırlatan Küçük, "Sebze ve meyve üretimine bakacak olursak iki üretim merkezi var. Bunlardan birisi Antalya, diğeri de Mersin'dir. Mersin'de domates üretimi deyince de Erdemli öne çıkıyor. Erdemli'de güz dikimi yapılan domatesin bu günlerde hasat sonuna gelinmiş durumda. Hava şartları, ürün fiyatlarında yükseliş veya düşüşlere neden olabilmektedir. Domatesin fiyatının zaman zaman yükselmesi domatesin olmadığındandır, ihtiyaca cevap veremediğinden kaynaklanıyor" diye konuştu.

Erdemli piyasasında diğer hallere göre biraz daha düşük bir fiyatın hakim olduğunu kaydeden Küçük, "Hasat döneminde yapılan ürün toplamasında gerçekleşen aksaklıklar ve ambalajlamadaki eksiklikler fiyatın biraz daha geride kalmasına neden oluyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 10:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?