5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Domuz gribine karşı ilaçlama

ERDEMLİ'DE 'DOMUZ GRİBİ' ÖNLEMLERİ

Mersin'in Erdemli ilçesinde tüm toplu taşıma araçları ve servis araçları, belediye ekipleri tarafından 'domuz gribi'ne karşı ilaçlandı.

Erdemli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan ilaçlamanın, grip salgının yayılmasının önüne geçmek olduğu belirtildi. Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Serin, ilaçlama konusunda oda üyelerine hizmet etmenin yanı sıra, bu salgının yayılmasına karşı tedbir aldıklarını dile getirdi. Erdemli Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilen bu etkinlikte tüm araçların ilaçlandığını belirten Serin, grip salgınının sonuçları itibari ile tüm dünyanın başına bela olduğunu vurguladı.

İlerleyen günlerde ilçenin birçok yerinde ilaçlama uygulamasının devam edeceği belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, Erdemli'de birçok alanda hizmet verdiklerini, ilaçlama işinin de bunlardan biri olduğunu söyledi. Toplu taşıma araçlarının ilaçlanmasının, zaruri bir durum olduğunu vurgulayan Tollu, "Zira tüm dünyada müthiş bir salgın mevcut. Ülkemizde de bu salgından ölenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Gerekli tedbirleri almamız lazım. Hem kişisel hem de kurumsal olarak bu salgınla mücadele etmeliyiz. İlçemizi bu gribe karşı korumalıyız. Bunun için geçtiğimiz günlerde ilçedeki tüm okulları ilaçlattık. Bugün de Şoförler Odası ile birlikte ilçemizdeki servis ve toplu taşıma araçlarını ilaçladık. İlerleyen günlerde bu yöndeki etkinliklerimiz devam edecek. Kahvehanelerin ve kafeteryaların ilaçlama işlemlerini yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 11:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?