5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Domuz gribine karşı limon

DOMUZ GRİBİNE KARŞI LİMON

Gribal enfeksiyonlardan korunmada başta limon olmak üzere bolca narenciye tüketilmesinin yararlı olacağı bildirildi.

Erdemli Ziraat Odası (EZO) Başkanı Adnan Dölek, gribal enfeksiyonlardan ve özellikle son dönemde toplum sağlığını tehdit eden Pandemik H1N1 yani halk arasında 'domuz gribinden korunmada başta limon olmak üzere bol bol narenciye tüketilmesinin yararlı olacağını söyledi.

Dölek, narenciye ürünlerinin gribal rahatsızlıklara karşı ilaç kadar etkili olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığını belirterek, "Biz Akdeniz bölgesinde, Erdemli'de gripten korkmuyoruz. Çünkü narenciye tüketiyoruz. Bütün Türkiye'ye ve dünyaya seslenerek, 'Eğer gripten korunmak istiyorsanız narenciye tüketin' diyoruz" dedi.

Limonun ve narenciyenin gribe karşı nasıl etkili bir silah olabileceğini anlatan Dölek, "Limonu limonata yaparak, yemeklerde sıklıkla kullanarak, tuz ve biberle birlikte tüketerek, bal ile karıştırıp tüketerek vücut direncimizi arttırabiliriz. Bu yöntemler tercih edilirse gribe karşı en doğal ve en etkili silahı kullanmış olursunuz. Limonun normal bir gripteki olumlu etkisi, bu yöntemlerle aynı şekilde domuz gribinde de görülür. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için bol bol limon tüketilmesini tavsiye ederiz" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığının halka narenciye ürünleri tüketimi yönünde öneride bulunmasının son derece yararlı olacağını ifade eden Dölek, "Ülkemizde de artış gösteren domuz gribi de dikkate alınarak C vitamini deposu narenciye tüketimi, doğal ve sağlıklı bir yöntem olarak teşvik edilmelidir" şeklinde konuştu.

Erdemli genelinde 70 bin dekar alanda üretilen limonun ülke üretiminin yüzde 65'ini karşıladığını da vurgulayan Dölek, fiyatların da uygunluğu ile insanların bolca limon tüketebileceklerini kaydetti.

50 yaşındaki limon üreticisi Mehmet Durmuş ise limon tükettiği için gribin kendisini ciddi anlamda etkilemediğini söyledi. Durmuş, son günlerin gündem olayı olan domuz gribinin de kendisini korkutmadığını, limon yemeye devam ederek korunmaya devam edeceğini belirtti.

DOMUZ GRİBİNE KARŞI LİMON
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 11:48:03
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 12:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?