4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Don Kişot', Mersin'de hayat bulacak

'DON KİŞOT', MERSİN'DE HAYAT BULACAK

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Cervantes'in en önemli eserleri arasında gösterilen; 'Don Kişot' romanından, L. Minkus tarafından baleye uyarlanan 'Don Kişot' adlı eserin prömiyerini gerçekleştirecek.

Yarın Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak balenin koreografisini Marius Petipa ve Alexandr Gorsky'den sonra Nugzar Magalaşvili'nin üstlendiğine dikkat çekilirken, eserin orkestra şefliğiniyse Elşad Bagirov'un yapacağı bildirildi. Nugzar ve Medeia Magalaşvili çifti tarafından sahneye konulacak olan eserin dekor tasarımını Gülden Sayıl, kostümleriniyse yine Sayıl ile birlikte Serdar Başbuğ'un hazırladığına dikkat çekildi.

'Don Kişot' adlı balede başrolleriyse; Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Roman Geer, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Başak Özenç-Özge Uzun Ösmen, Tarkan Günal, Murat Ali Cengiz, Murat Koman, Ahmet Demirci, Nihat Er, Cenk Güner, Göksel Toker, Tolga Ergen, Yağmur Arınlı, Özge Çalışlar, Selgan Çavdaroğlu, Pınar Humar, Berna Turhan İleri, Hülya Şahin, Serbülent Biçer, Mahmut Akyol'un paylaşacağı bilgisi verildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, Cervantes'in ünlü romanı ve karakteri olan 'Don Kişot'un her zaman yoğun ilgi gördüğünü, birçok tiyatro, opera, operet ve bale gibi sahne eserlerine de konu olduğunu hatırlattı. Hasan Alptekin, "Don Kişot gibi ölümsüz bir baleyi Mersin Devlet Opera ve balesi'ne taşımaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Mersinli sanatseverlerin bu eseri kaçırmayacağını tahmin ediyorum" dedi.

Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan 'Don Kişot' adlı balenin konusuysa şöyle; "Romantik düşler içinde yaşayan Don Kişot, ortaçağ şövalyelerinin serüvenlerini anlatan öyküler okumakta; okuduklarından da etkilenmektedir. Giderek saplantı haline gelen şövalye ruhu, Don Kişot'u maceralara iter. Macera aramak adına yolara düşen Don Kişot'un yolu Barselona'da bir meydanda genç sevgililer Kitri ve Basil ile kesişir. Birbirlerine delice aşık olan bu çifti, Kitri'nin babası Meyhaneci Lorenzo engellemekte; kızını yaşlı asilzade Gamaj ile evlendirmek istemektedir. Genç sevgililer, Don Kişot'un yardımları sayesinde birleşecekler; herkes mutlu olacaktır."

'DON KİŞOT', MERSİN'DE HAYAT BULACAK
'DON KİŞOT', MERSİN'DE HAYAT BULACAK
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 12:59:03
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 13:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?