4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Don Kişot' izleyicisiyle buluşacak

'DON KİŞOT', MERSİN'DE DÜŞLER KURACAK

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Miguel de Cervantes'in ölümsüz eseri 'Don Kişot'u yeniden izleyicisiyle buluşturmaya hazırlanıyor. L. Minkus tarafından sahneye uyarlanan balede; romantik düşler içinde yaşayan Don Kişot, Ortaçağ şövalyelerinin serüvenlerini anlatacak.

25 Aralık Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan balenin koreografisini Marius Petipa ve Alexandr Gorsky'den sonra Nugzar Magalaşvili üstlenirken, MDOB Orkestrası'nı ise Elşad Bagirov yöneteceği bildirildi. 'Don Kişot' adlı baleyi Nugzar ve Medeia Magalaşvili sahneye koyarken, eserin dekor tasarımının Gülden Sayıl'a, kostümün ise yine Sayıl'la birlikte Serdar Başbuğ'a ait olduğu, ışıktaysa Tarı Deniz isminin öne çıktığı vurgulandı. Her zaman yoğun ilgi gören tiyatro, opera, operat ve bale gibi sahne eserlerine konu olan 'Don Kişot'u Mersin'de yeniden izleyicisiyle buluşturacak olan MDOB, romantik düşler içinde yaşayan 'Don Kişot' karakterinden yola çıkarak, Ortaçağ şövalyelerinin serüvenlerini sahneye taşıyacak.

Don Kişot'un, giderek saplantı haline gelen şövalye ruhunun, onu macera aramak adına yollara düşüren eserde başrolleriyse; Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Roman Geer, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Başak Özenç, Özge Uzun Ösmen, Tarkan Günal, Murat Ali Cengiz, Murat Koman, Ahmet Demirci, Nihat Er, Cenk Güner, Göksel Toker, Tolga Ergen, Yağmur Arınlı, Özge Çalışlar, Selgan Çavdaroğlu, Pınar Humar, Berna Turhan İleri, Hülya Şahin, Serbülent Biçer ve Mahmut Akyol'un paylaşacağı açıklandı. 'Don Kişot' gibi ölümsüz bir baleyi sahnelemekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden, MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, Mersinli sanatseverleri bu eseri izlemeye davet etti.

'DON KİŞOT', MERSİN'DE DÜŞLER KURACAK
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 16:14:04
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 17:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?