4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Don Kişot' Mersin'de sahnelenecek

'DON KİŞOT' MERSİN'DE SAHNELENECEK

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Miguel de Cervantes'in ölümsüz eseri 'Don Kişot' romanından Minkus tarafından sahneye uyarlanan; 'Don Kişot' adlı balenin prömiyerini gerçekleştirecek.

30 Ocak Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan temsille ilgili olarak hazırlıklar devam ederken, etkinliğe de yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor. Marius Petipa ve Alexandr Gorsky'in koreografisini hazırlamış olduğu eserde orkestrayı Elşad Bagirov'un yöneteceği açıklandı. Nugzar ve Media Magalaşvili tarafından sahneye konulan balenin dekorlarını Gülden Sayıl üstlenirken, kostüm tasarımını yine Sayıl'ın Serdar Başbuğ ile birlikte hazırladığı kaydedildi.

Işıkta Tarı Deniz'in ismi öne çıkarken, eserin başrollerini ise; "Özlem Şenormanlılar, Ender Üçdemir, Roman Geer, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Başak Özenç, Özge Uzun Ösmen, Tarkan Günal, Murat Ali Cengiz, Murat Koman, Ahmet Demirci, Nihat Er, Cenk Güner, Göksel Toker, Tolga Ergen'in paylaşacağı bildirildi.

Cervantes'in ünlü romanı ve karakteri olarak öne çıkan 'Don Kişot'un, her zaman büyük ilgi gördüğünü, bunun yanında tiyatro, opera ve bale gibi sahne eserlerine de konu olduğunu kaydeden MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, Don Kişot'un romantik düş içinde yaşayan, Ortaçağ şövalyelerinin serüvenlerini anlatan öyküler okuyan renkli bir kişilik olduğunu söyledi.

Hasan Alptekin, balenin konusu hakkında da bilgiler vererek, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Don Kişot, okuduğu öykülerden etkilenmekte ve bu durum onda giderek saplantı haline gelmektedir. Şövalye ruhu, Don Kişot'u maceralara iter. Macera aramak adına yolara düşen Don Kişot'un yolu Barselona'da bir meydanda genç sevgililer Kitri ve Basil ile kesişir. Birbirlerine delice aşık olan bu çifti, Kitri'nin babası Meyhaneci Lorenzo engellemekte; kızını yaşlı asilzade Gamaj ile evlendirmek istemektedir. Genç sevgililer, Don Kişot'un yardımları sayesinde birleşecek ve herkes mutlu olacaktır."

'DON KİŞOT' MERSİN'DE SAHNELENECEK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 14:48:00
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 18:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?