2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Dondurma ile otomobil kaldırdılar

Mersin'in Silifke ilçesinde bir pastanenin açılışında, Maraş dondurmasından yapılan halatla 2 tonluk otomobil kaldırıldı.

Atatürk Caddesi üzerinde Nevzat Duygal tarafından işletilecek olan Dondurmacıoğlu Pastanesi'nin açılışı, dondurma şovuna dönüştü. Dondurmalarının Maraş'ın keçi sütü ile yapıldığını ispatlamak için dondurmayı halat olarak kullanan dondurma ustaları, 2 tonluk bir otomobili vinçle kaldırdı.

Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Yüceli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan ve Kahramanmaraşlı Türkiye ve Dünya bıyık şampiyonu Mevlüt Doğan'ın da katıldığı dondurma şovda, halat olarak kullanılan dondurmalar hızar ile ikiye bölündü.

Daha sonra açılışa katılanlara ve etrafta toplanan kalabalığa dondurma ikram edildi. Nevzat Duygal, pastanenin gençlerin resim ve fotoğraf sergileri açacağı, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin icra edileceği bir merkez olarak da hizmet vereceğini söyledi.

Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, pastane sahipleri ve çalışanlarına bol kazançlı günler temennisinde bulunurken, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise, "Silifke'de bu tür işletmeler ilçeye ayrı bir renk katmaktadır. Silifkemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Dondurmanın, 350 kilogram süt, 75 kilogram şeker ve 10 kilogram salep kullanılarak hazırlandığını belirten ve 400 kilogram ağırlığındaki dondurmanın çekici yardımıyla 2 tonluk araç kaldırdığını belirten dünya ve Türkiye bıyık şampiyonu Mevlüt Doğan, "Bıyık uzunluğum 140 santimetredir. Toplumlarda bıyık, uygarlığın ve kültürün simgesi olarak kabul edilmiştir. Bıyık egemenlik göstergelerinin başında yer almıştır. 18. ve 19. yüzyıllarda 'Kuvvetli, güçlü, aile reisi ve baba' imajı verdiği gerekçesiyle Türk erkeklerinde 'pos' ya da 'pala' tabir edilen bıyık bırakılırdı. Bu Anadolu'nun tüm yöresinde de aynen devam etmektedir" dedi.

Türk erkeğindeki pala ve pos bıyığın Anadolu kadını kadar yabancı kadınların da dikkatini çekip, onlarda hayranlık uyandırdığını söyleyen Doğan, "Benim bıyıklarımla resim çektirmek için yüzlerce kadın sıraya giriyor" diye konuştu.

Daha sonra kurdele yerine dondurma, makas yerine satır kullanılarak, pastanenin açılışı gerçekleştirildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 13:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?