4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dondurmadan halat aracı kaldırdı

DONDURMADAN HALAT KAMYONETİ KALDIRDI

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir pastane tarafından yaz ayını karşılamak amacıyla düzenlenen “Dondurma Günü’nde, Maraş dondurmasından yapılan halatla 1 ton 310 kilogram ağırlığındaki kamyonet 1,5 metre yüksekliğe kaldırıldı.

Erdemli 1. Plaj yolu üzerinde bulunan İşletmeciliği Soner Ali Yılmaz ve Ahmet Kılınç tarafından yapılan Türkoğlu Baklava tarafından yazı karşılamak ve dondurma tüketimini arttırmak amacıyla düzenlenen “Dondurma Günü” vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Etkinliklerin şov kısmında ise 55 kilogramağırlığında ve 1,5 metre uzunluğundaki silindir şeklindeki dondurma halat ile 1 ton 310 kilogramağırlığındaki kapalı kasa kamyonet vinç yardımıyla 1,5 metre yüksekliğe kaldırıldı. Dondurma şovu vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Şov sırasında hızar motoru ile kesilemeyen dondurma balta ile kesilerek vatandaşlara dağıtıldı.

İşletmecilerden Soner Ali Yılmaz, Türkiye’de diğer ülkelere göre daha az dondurma tüketildiğini belirterek, “Amacımız sağlıklı bir gıda olan dondurmanın ülkemizde de yeteri kadar tüketilmesi gerektiğine dikkat çekmektir” dedi.

30 yıldır mesleğin içinde olduğunu ifade eden aynı zamanda dondurma ustası olan işletmecilerden Ahmet Kılınç ise “Kendi ürünümüz olan Kahramanmaraş dondurmalarının tüketimlini arttırmak için böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. 3 arkadaş 1 hafta süren uğraş sonucunda 100 kilogramın üzerinde süt ile salep kullanarak 55 kilogramağırlığında ve 1,5 metre uzunluğunda halat vazifesi görecek bir dondurma yaptık. Şovumuzun beğenilmesi ve gösterilen ilgi bizleri son derece mutlu etti” diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında vatandaşlara ücretsiz dondurma dağıtımı yapıldı. Bazı çocuklar ise 1 hafta ücretsiz dondurma ödülü kazandı.

Etkinlik Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile renklendi.

DONDURMADAN HALAT KAMYONETİ KALDIRDI
DONDURMADAN HALAT KAMYONETİ KALDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2010 Cumartesi 12:23:03
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 12:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?