8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Dördüzlere devlet şefkati

Mersin'in Anamur ilçesinde Hatice-Celal Taş çiftinin geçtiğimiz günlerde 1. yaş günlerini kutlayan dördüzlerine devlet sahip çıktı.

Ailenin maddi durumunun kötü olduğunu bildirmesi ve çocuklarına bakmakta güçlük çektiğini belirtmesi üzerine harekete geçen Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, aileye 2 bin 790 YTL maddi yardımda bulunma kararı aldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, ailenin kendilerine başvurması üzerine hemen harekete geçtiklerini belirterek, "Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte aileyi ziyaret ettik. Burada ailenin çocukları büyütmekte gerçekten çok zorlandıklarını tespit ettik. Ardından yaptığımız inceleme ve işlemler sonucunda da maddi yardımda bulunulmasına karar verildi" dedi.

Ailenin kendilerini gördüğünde çok sevindiğini dile getiren Gülşen, "Aileye 550 YTL nakit, 6 ay süreli olarak da aylık 373 YTL yardım yapılacak. Fakat ailenin müşkülatı devam ederse 6 ay sonra konu yeniden değerlendirilecek" diye konuştu. Yardımdan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Hatice-Celal Taş çifti ise, "Şimdiye kadar küçük yardımlarda bulunanlar oldu. Ancak bizi ziyarete gelenlerin birçoğu gönlümüzü alıp gidiyorlardı. İlk kez gerçekten yardım alıyoruz. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" şeklinde konuştular.

Mahmut Talha, Kader Naz, Zeynep Sena ve Ayşegül'ün sürekli ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden baba Celal Taş, "Maalesef sabit bir mesleğim ve işim yok. Ama işim yok diye çocuklarımı kapıya bırakamam ki. Bana sabit bir iş verilmesi halinde canla başla çalışıp çocuklarıma bakarım. Yeter ki birileri iş versin" dedi.
Anne Hatice Taş ise, "Dördüzlerimizin sağlığı çok şükür yerinde. Bakımları bizi gerçekten çok zorluyor. İnşallah bu yardımların devamı gelir. Allah bize yardımcı olan herkesten razı olsun. Kocamın iş bulması halinde çocuklarımıza çok daha iyi bakacağımıza ve iyi bir gelecek hazırlayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 13:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?