2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Dört mevsim bir arada yaşandı

Sıcaklığın 37 dereceyi bulduğu Mersin'de hafta sonu sağanak yağış etkili oldu.

Güne güneşli bir havayla merhaba diyen Mersinliler, önce öğle saatlerinde leyleklerin göçüne tanıklık ederek, gökyüzündeki görsel şölene hayran kaldı, akşam saatlerinde ise şiddetli rüzgarla şoke oldu.

Mersin, dört mevsimi aynı anda yaşadı. Önce güneşli ve sıcak bir havayla güne başlayan Mersinliler, öğle saatlerinde leyleklerin görsel şölenini izledi. Göç yollarına düşen leylekler, gökyüzünün mavisinde süzülürken yağmur yüklü bulutlar da yavaş yavaş kentin üstüne çökmeye başladı.

Akşamüzeri etkili olan rüzgar şiddetini arttırdı. Bazı evlerin pencere camları kırılırken, ev ve işyerlerinin çatıları zarar gördü. Rüzgarla birlikte yerden kalkan toz da, sokakta yürümeyi zorlaştırdı. Adeta fırtınayı andıran bu manzaranın ardından da sağanak yağış etkili oldu. Yaklaşık bir saat boyunca yağan yağmur, sokak aralarında su birikintileri oluşturdu.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre Mersin'de yarın hava sıcaklığı 27-35 derece, Çarşamba günü 26-36, Perşembe günü de 27-37 derece olacak. Cuma günü de hava sıcaklığının 26-35 derece olacağı tahmin ediliyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oktay IP: 78.187.46.xxx Tarih : 26.08.2008 18:48:47

evet mersin öylesine güzel bir şehir