9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Doruklu köyü'ne sulama göleti

Mersin İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce Mersin merkeze bağlı Doruklu Köyü'nde yaptırılan 'sulama suyu tesisi' Mersin Valisi Hüseyin Aksoy tarafından törenle açıldı.

Vali Aksoy, açılışta yaptığı konuşmada, suyun önemine değinerek, özellikle küresel ısınmanın ülke genelinde yol açtığı sıkıntılar göz önüne alındığında, suyun öneminin yaşamsal hale geldiğini söyledi. Mersin'in tarımsal üretim açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Aksoy, 426 bin hektarlık sulanabilir arazinin şu anda sadece yüzde 33'ünü sulanabildiğini, daha çok sulanabilir arazi oluşturabilmek adına İl Özel İdaresi'nin kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirerek tarımsal verimi artırmak adına bu çalışmaları büyük bir gayretle sürdürdüklerini vurguladı.

Son üç yıldır uygulanan KÖYDES Projesi kapsamında köylerin yol ve içme suyu sorununun çözümlenmesinde önemli mesafeler alındığına işaret eden Aksoy, "2007 yılı bütçesinde İl Özel İdaresi kaynaklarının önemli kısmını sulama suyuna ayırdık. Bu yıl itibarıyla birçok köyümüzde Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile sulama göletleri yaptık ve hizmete sunduk. Küresel ısınmanın önemli noktaya geldiği bu süreçte suyumuzun değerinin farkına varmalıyız ve özellikle sulamada bundan sonraki yaptığımız tesislerde artık 'damlama sulama' yöntemine geçmeliyiz" dedi.

Kurulan tesisten saniyede 15 litre su temin edilerek tarımsal arazilere aktarılacağını anlatan Vali Aksoy, "113 bin YTL'ye mal olan tesisin yapımında bin 300 metre çelik, 3 bin metre plastik boru kullanıldı. Amacımız, köylülerimizin tarımsal gelirini artıracak sulamayı en üst seviyeye yükseltebilmektir" şeklinde konuştu. Sulama suyuna kavuşmaktan dolayı büyük sevinç yaşayan köylüler de Vali Aksoy'a teşekkür etti. Daha sonra Vali Aksoy tarafından tesisin açılışı gerçekleştirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 11:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan özdemir IP: 85.104.84.xxx Tarih : 25.08.2007 19:54:25
bütün köylümüze hayırlı uğurlu olmasını dilerim..her köyde böyle bir gölet olması lazım.inşallah olur....