4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dostlarını 26 yıl sonra buldular

1972-1980 yılları arasında Türkiye'de yaşayan İsviçreli İrene Werleu ve Pit Werten çifti, o yıllarda dostluk kurdukları Erdal ailesini 26 yıl sonra bularak, hasret giderdi. 

1972 yılından 1980 yılına kadar Türkiye'nin çeşitli illerinde kaldıktan sonra son 8 ayı Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Taşucu Beldesi'nde geçiren ve daha sonra İsviçre'ye dönen çift, Taşucu'nda yaşayan arkadaşlarını görmek için 26 yıl sonra Türkiye'ye geldi. Arkadaşları İrfan Erdal'ın eşi Saniye Erdal'ı bulup, Ramazan Bayramı'nda evini ziyaret eden İsviçreli çift, arkadaşlarının öldüğünü haber aldı. 

Arkadaşlarının ölümüne çok üzüldüklerini belirten İrene Werleu (53) ve Pit Werten (57) çifti, yıllar sonra ilk kez geldikleri beldeye hayran kaldıklarını, 26 yıl önce burada güzel dostluklar kurduklarını belirtti. İsviçre'de yaşlılar yurdunda hemşirelik yapan İrene Werleu ile inşaat restorasyon işi yapan Pit Werten, arkadaşları İrfan Erdal'ın eşi Saniye, kızları Arzu ve Rabia'nın bayramını kutlarken, duygulu anlar yaşadı. Düzgün bir Türkçe'yle konuşan çift, Türkiye'yi çok sevdiklerini, çocuklarına da Arslan ve Reyhan isimlerini verdiklerini söyledi. 

Ziyaret sırasında İsviçreli çifte eşlik eden Taşucu Belediye Başkanı Ali Şahin, İsviçreli çifte Taşucu'nda bir ev bulup beldeye yerleşmelerini sağlayacaklarını ifade ederek, "Taşucu beldemizde 80'e yakın Alman aile ve Kuzey Kıbrıs'tan gelen 60'a yakın aile yaşamaktadır. 26 yıl önce Taşucu'na gelen Erdal ailesinin dostlarıyla birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyuz. 1980'li yıllarda beldemiz çok tenhaydı. Şimdilerde ise Taşucu büyüdü ve gelişti. 26 yıl sonra birarada bulunmaktan dolayı son derece mutluluk duyduk. Gelecekte kendilerine ev bulup kendilerini Taşuculu yapacağız. Burada yaşamak isterlerse kendilerine her türlü desteği vereceğiz" dedi.
İsviçreli çift de, "Biz ilk defa 1971 yılında Türkiye'ye geldik. O zaman Taşucu'nu görmemiştik. Daha sonra 1972 yılında ikinci gelişimizde Side'ye tatile geldik. Burada bir dostumuz bize Taşucu'nda yaşayan İrfan Bey'in adresini verdi. Taşucu'na geldik, İrfan Bey'i tanıdık ve arkadaş olduk. 1980 yılında İsviçre'ye geri dönmek zorunda kaldık. 26 sene sonra Ramazan Bayramı'nda Erdal ailesini ziyaret ettik. Ancak İrfan Bey'in ölüm haberini aldık ve çok üzüldük. İrfan Bey öldü ama onun ailesi var. Erdal ailesi bizim için çok iyi insanlar. 

Kendilerini hiçbir zaman unutmayacağız. Taşucu'ndan emekli olduktan sonra bir ev alıp, buraya yerleşmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
Erdal ailesinin büyük kızı Arzu ise, "1980'de biz çok küçüktük. Ama 26 sene sonra İsviçreli çiftin bizi bulması ayrı bir mutluluk. Özellikle Ramazan Bayramı'nda ziyaret etmeleri bizleri çok duygulandırdı" şeklinde konuştu. 

İsviçreli çift, boş zamanlarında denize girip yüzdüklerini, tarihi, doğası ve denizi ile Taşucu'nu çok beğendiklerini belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2006 Salı 13:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?