5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

DP Bozyazı'da teşkilatlanıyor

DP BOZYAZI'DA TEŞKİLATLANIYOR

Demokrat Parti (DP) Mersin İl Başkanı Asım Kaleli, iktidarın tek alternatifinin kendileri olduğunu iddia ederek, bu nedenle parti olarak iktidar hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

ANAVATAN Partisi ile birleşen DP'de, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de örgütlenme çalışmaları sürüyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında DP Bozyazı İlçe Teşkilatı'nda yeni yönetimin de belirlenmeye çalışıldığı bildirildi. DP Mersin İl Başkanı Asım Kaleli, beraberindeki DP Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mehmet Bolat ile birlikte ilçe binasında partililerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Burada konuşan Asım Kaleli, Bozyazı İlçe Teşkilatı için önerilecek başkan ve yönetim kurulu üyelerine hiçbir şekilde müdahalede bulunmayacaklarını, ilçeden kendilerine önerilecek isimleri kabul edeceklerini açıkladı. Kaleli, "Göreve gelecek olan arkadaşlarımızı, partililerimiz belirleyecek ve bizde tarafımıza iletilen listeyi Ankara'ya sunacağız. Ama yeni yönetimin yarısı DP, yarısı da ANAVATAN'dan oluşacak ve bu yönetimde kongre sürecine kadar iş başında olacak" dedi.

Parti olarak 'iktidar' hazırlıkları yaptıklarını vurgulayan Kaleli, gittikleri her yerde halkın kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini, bu durumun da doğru yolda olduklarını net bir şekilde ortaya koyduğunu savundu. Kaleli, sokaktaki vatandaşın bugün siyaset arenasındaki partilerden memnun olmadığını ve iktidarın değişmesinden yana tavır sergilediğini iddia ederek, teşkilatlanma çalışmalarının tamamlanmasının ardından DP olarak alanlara çıkacaklarını ve iktidarın tek alternatifinin de kendileri olduklarını halka anlatacaklarını dile getirdi.

Asım Kaleli, son günlerde Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de tırmanışa geçen terör eylemleri ve sokak hareketleriyle ilgili açıklamalarda da bulunarak, kamuoyunu sağduyulu olmaya çağırdı. Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını savunan Kaleli, "Oyuna gelmeyelim, şimdi birlik olma zamanıdır" dedi. DP GİK Üyesi Mehmet Bolat ise, iki partinin birleşmesi sonucunda ANAP'ın tarih sayfalarında yerini aldığını, artık Demokrat Parti adı altında siyasi çalışmaların yürütüleceğini, en kısa zaman içerisinde iktidara geleceklerini iddia etti.

DP BOZYAZI'DA TEŞKİLATLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 15:38:04
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 18:12:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?