3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

DP Genel Başkanı Soysu Erdemli'de

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Birlik ve beraberliğin olmamasının en çok zarar verdiği parti biziz. Şimdi hep beraber olmanın toparlanmanın tam zamanı" dedi.

Soysu, partisinin "Güçlü ve Modern Türkiye İçin Beyaz Yürüyüş" kapsamında Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Tömük beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Tömük Belediye Başkanı Mehmet Güldalı'nı ziyaret eden Soylu'ya, DP'li bir vatandaş tarafından "Tansu Çileler partiye geri dönecek mi ?" sorusu yöneltildi.

Birliği ve beraberliği hep beraber yaşayacaklarını belirten Soylu, "Bu partinin misyonunu hepimiz biliyoruz. 1970'lerden sonra başlayan Demokratik Parti harekatı maalesef 1980 ihtilali ile sonuçlanmıştır. 1990'lardan sonra başlayan Demokratik Türkiye harekatı 28 Şubat süreciyle sonuçlanmıştır. Birlik ve beraberliğin olmamasının en çok zarar verdiği parti biziz. Şimdi hep beraber olmanın toparlanmanın tam zamanı" diye konuştu.

Demokrat Parti'nin öteki olmayan bir parti olduğunu ifade eden Soylu, şunları söyledi:

"Bugüne kadar biz herkese nasıl hizmet etmişsek. Partinin tabanı olarak bugünden sonra herkes bizimle beraber olmak durumundadır. Bizim gönlümüz ve kucağımız herkese açık. Geçmişteki bütün genel başkanlarımıza açık. Bütün liderlerimize açık. Bütün bakanlarımıza açık. Bütün milletvekillerimize açık. Ama şu da unutulmamalıdır ki Türkiye nüfusunun yüzde 60'ı, 35 yaşın altındadır. Eğer biz bu partinin 10 yılını, 20 yılını 30 yılını yeniden kurmak istiyorsak, bu partiyi kısa süre içerisinde yeniden iktidara taşımak durumundayız. Gençlerle, kadınlarla, tecrübelilerimizle beraber herkesi bir araya getirmek ve hepsini kucaklamak durumundayız."

Yola çıkan kırattan herkesin memnun olduğunu söyleyen Soylu, "Demirel'in isteği de bu, Çiller'in istediği de bu, Cindoruk'un istediği de bu, aydın Menderes'in istediği de bu. Herkes bizim başarılı olmamızı istiyor. Biz de onun için bu yollardayız. Türkiye'ye daha iyi bir gelecek ve yarın için bir taraftan, kongre sürecine girdik, parti programı yazıyoruz. Gelecek için çalışıyoruz. Çalışmaya da devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 14:31:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?