5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

DP'de istifa bilmecesi

Demokrat Parti (DP) Mersin İl Başkanı Kamil Akçay, şu ana kadar ellerine ulaşan herhangi bir istifa dilekçesi olmadığını söyledi.

DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da danışmanlığını yapan Zeynel Özdiker'in, 3 bin 500 parti üyesiyle birlikte istifa ettiğine yönelik basında haberlerin yer aldığını hatırlatan Kamil Akçay, "İstifa açıklanırken belirtilen rakam doğru değildir. 3 bin 500 kişinin ne istifası, ne de bize ulaşan herhangi bir belge ve bilgisi yoktur. Eğer bu kişiler partiden ayrılmışsa bize istifalarını göndermeleri gerekir ki işlem yapabilelim. Ancak şu ana kadar bize ulaşan tek bir istifa dilekçesi bile yok" dedi.

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) Mersin İl Temsilcisi İlksen Sorguç Dinçer ile dernek üyesi Rabia Nezihe Şahman'ın da DP'den istifasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akçay, her iki ismin de İl Başkanlığı seçimi öncesinde kendisinden yönetime alınmalarını ve Büyük Kongre Delegesi yapılmalarını istediklerini belirtti. Akçay, kendisine iletilen bu talebi kabul etmediğini ve yapılan 'Büyük Kongre'nin ardından da Dinçer ve Şahman'ın noter kanalıyla gönderdikleri dilekçeyle birlikte partiden istifa ettiğini hatırlattı.

DSP'den merkez ilçe Yenişehir'e belediye başkan aday adayı olan Canan Demirel ile aynı safta yer alan Dinçer ve Şahman'ın, söz konusu partiden Demirel'in aday gösterilmemesine tepki göstererek DSP'den de istifa ettiğini anlatan Akçay, "Ani bir hareketle MHP teşkilatıyla temasa geçip geçtiğimiz hafta rozet takarak, törenle söz konusu siyasi partiye katılmışlardır. Bu arada İlksen Sorguç Dinçer, MHP'den merkez ilçe Toroslar'dan il genel meclisi üyeliği için aday adayı olmuş, Nezihe Şahman da yine anı partiden merkez ilçe Yenişehir'den belediye meclis üyesi aday adayı olmuştur. Konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 13:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?