4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

DSHP'den CHP'ye tam destek

DSHP YERELDE DE CHP'Yİ DESTEKLEYECEK

Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Mersin İl Başkanı Zülfü Uçar, önümüzdeki hafta 20 il başkanı ve parti üyeleriyle birlikte CHP Genel Merkezi'ne giderek, üyelik başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit'in, CHP Büyük Kurultayı'na katılarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek vermesinin ardından yaşanan 'birleşme' çalışmaları devam ediyor. Partinin 'Kurucular Kurulu', DSHP'yi kapatıp CHP'ye katılma yolunda çaba sarf ederken, yerelde de İl Başkanları CHP'ye destek ziyaretlerinde bulunuyor. DSHP Mersin İl Başkanı Zülfü Uçar, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı'yı makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu.

Burada konuşan Zülfü Uçar, AK Parti Hükümeti'nin uyguladığı politikaların ülkeyi sürüklediği noktanın endişe verici olduğunu iddia ederek, Türkiye'nin geleceği için CHP'yi destekleme kararı aldıklarını hatırlattı. Uçar, "DSHP olarak, ülkemizin içinde bulunduğu süreç bizi kararı almaya itti. Haftaya, örgütlendiğimiz 20 ildeki yönetici ve üyelerimizle birlikte Ankara'ya CHP Genel Merkezi'ne gideceğiz ve partiye üyelik başvurusunda bulunacağız" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmaz Şanlı da, DSHP'nin almış olduğu katılım kararının yerinde ve doğru bir karar olduğunu ifade ederek, CHP Genel Başkanlığı görevine seçilen Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte halkın büyük desteğini aldıklarını vurguladı. Şanlı, "Herkes Sayın Kılıçdaroğlu'nu kendinden, halktan biri olarak görüyor. Sayın Baykal da halktan biriydi ama Kılıçdaroğlu halkın büyük desteğini aldı. Halk kendi gibi yaşayan, kendinden biri olarak görüyor. Sorunlarını bildiğini ve çözeceğine halkı temsil edeceğine inanıyor. AK Parti Hükümeti'nin yoksullaştırdığı, işsizleştirdiği halk çözümü Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanı olduğu CHP'de olduğuna inanıyor" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığıyla birlikte CHP'nin kamuoyunda büyük bir umut olarak öne çıktığını dile getiren Şanlı, yaşanan gelişmelerin ardından partiye üyelik konusunda yoğun bir taleple karşılaştıklarını anlattı. Şanlı, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "İlçelerimiz, üyelik formu yetiştirmekte güçlük çekiyor ve hatta bu konuda şikayetler bile bize geliyor. Kimseye mevki makam vaad etmiyoruz ama CHP'nin kapısı herkese açık. Halkımızı CHP'ye üye olmaya davet ediyoruz."

DSHP YERELDE DE CHP'Yİ DESTEKLEYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 12:40:01
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 12:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat çelik IP: 85.102.203.xxx Tarih : 22.06.2010 13:47:34

BU HABERİ TEKZİP EDİYORUM. MERSİN HARICINDE HİÇ BİR İL BAŞKANI BÖYLE BİR KARAR VERMEDİ. DSHP OLARAK 20 İL BAŞKANLIĞIMIZ YOKTUR. SADECE 12 İL BAŞKANLIĞIMIZ VARDIR BUNLARIN İÇİNDEN SADECE MERSİN İL BAŞKANIMIZ ÖRGÜTÜ İLE BÖYLE BİR KARAR VERMİŞTİR. BİZLERİN BİLGİSİ DIŞINDA YAYINLANAN BU HABERİ TEKZİP EDİYORUM MURAT ÇELİK DSHP İSTANBUL İL BAŞKANI