2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

DSP lideri Sezer Mersin'de

Konvoyla Kuva-yi Milliye Caddesi’ndeki parti binasına gelen Sezer, burada alkışlarla karşılandı. Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Sezer, AKP Hükümeti’nin, enflasyon ve büyüme açıklamalarını eleştirdi.

Konuşmasına, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ileri sürerek başlayan Sezer, "Türkiye bugün cumhuriyetin kazanımlarından geriye götürülüyor, Türkiye ekonomide kötüye götürülüyor, iyi şeyler yapılamıyor. Tam tersi bugünkü iktidar, 57. Hükümet’ten aldığı ekonomik yapıyı geliştirmek bir tarafa, koruyamıyor bile" dedi.

Enflasyon ve büyüme ile ilgili resmi açıklamaların halkın gerçeklerini yansıtmadığını savunan Sezer, ’"Enflasyon düştü’ diyorlar. Ancak düşen enflasyonu çarşı pazarda göremiyoruz. TEFE-TÜFE açıklamaları çarşı pazarın gerçeklerini yansıtmıyor. Yatırımlar ve verimliliği artırmaya yönelik hiçbir girişim yok" diye konuştu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadri Şaman’ın, "Göç devam ediyor, işsizlik çığ gibi büyüdü, istihdama yönelik yatırımlar gerçekleşmedi" şeklindeki sözlerine değinen Sezer, halkın gerçeğinin bunlar olduğunu ileri sürdü. Türkiye’nin büyümesi ile ilgili hükümet açıklamalarının da inandırıcı olmadığını öne süren Sezer, "Şimdi sözde ve hormonlu bir büyüme ile karşı karşıyayız. Bu büyüme üretimden ya da istihdamdan değil, kısa vadeli dış borçlardan ve ithalattan kaynaklanıyor. Dış ticaret açığının 2004’te 30 milyar doları aşacağı belli oldu. Hükümet, 57. Hükümet’ten devraldığı ekonomik yapıyı koruyamadı. Bu mirası har vurup harman savurdu. Kısacası AKP Hükümeti sınıfta kalmıştır" şeklinde konuştu.

iha-dsp
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 22:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?