4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

DSP lideri Türker Mersin'de

DSP LİDERİ TÜRKER MERSİN'DE

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, 3 Kasım 2001 seçimlerinin hemen ardından Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün neden Amerika'ya gittiğini sordu. Türker, Özkök'ün Türkiye'ye ve Türk halkına hesap vermesi gerektiğini ve bu hesabı da kendisinin yakasına yapışıp soracaklarını vurguladı.

DSP Mersin İl Başkanlığı'nın olağan genel kuruluna katılmak üzere kente gelen Masum Türker, Yakamoz Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ve mevcut başkan Levent Dakika ile Şahin Yağmur'un başkanlığa aday olduğu kongrede partililere hitap etti. Divan Başkanlığı'nı DSP Genel Sekreter Yardımcısı Soydal Sılay'ın üstlenmiş olduğu genel kurulda Mersin'in kendisi için bir barometre olduğuna dikkat çeken Türker, "Eğer Mersin'de işler yolundaysa işte o zaman hiç arkama dahi bakmadan yolumda emin adımlarla ilerlerim"

dedi.

DSP'nin son bir yıllık zaman diliminde kendine gelme bir başka ifadeyle de toparlanma sürecini yaşadığını anlatan Türker, bu noktada da geçmişten önemli dersler aldıklarını ve önümüzdeki dönemde aynı hataların tekrarlanmasına da izin vermeyeceklerini vurguladı.

 

"HİÇBİR PARTİNİN BAYRAĞI ALTINDA SEÇİMLERE GİRMEYECEĞİZ"

AK Parti'nin 8 yıldan bu yana iktidarda yer aldığını ve karşısında ciddi anlamda muhalefet yapan herhangi bir partinin olmadığının altını çizen Türker, hiç kimsenin muhalefet yapma gibi bir derdi olmadığını TBMM çatısı altına girebilmenin hesabının yapıldığını öne sürdü. En büyük hayalinin DSP'nin iktidar, kendisinin de 'Başbakan Adayı' olarak partililere hitap etmek olduğunu anlatan Türker, bu noktada da kendisinin hedeflerini yaparken gelecek 10 yılı da dikkate alarak adım attığını dile getirdi. Son

olarak 2007 yılında genel seçimlere katılmayarak, parti olarak fedakarlık yaptıklarını ancak kendisinin o dönemde CHP ile birleşmeye karşı çıktığını, bunu engellemeye çalıştığını hatırlattı. Türker, "Ogün maçı kaybettik ama önümüzde bir maç daha var. Bu nedenle de uzun vadeli düşünmek zorundayız. Halkımız birleşmelere pek sıcak bakmıyor, bakmadığı gibi de oy da vermiyor. Biz de birleşmeden yana değiliz. Eğer bunun hayalini kuranlar varsa hiç kusura bakmasınlar hevesleri kursaklarında kalır. Ne yazık ki

giden oylar kolay kolay geri gelmiyor. Ama ben bu partinin 'lideri' olduğum sürece hiçbir siyasi partinin şemsiyesi altında seçimlere girmeyeceğiz. Ak güvercinin altında mavi bayraklarımızla seçimlere gireceğiz. Kaybettiğimiz yüzde 12'lik oyu da söke söke geri alacağız. Ancak sabırlı olmamız ve her zamankinden daha çok çalışmamız gerekiyor. Belki bir seçim daha kaybedebiliriz varsın olsun kaybedelim. Ama şunu söyleyelim ki biz 10 yıl içinde iktidara geleceğiz" dedi.

 

"HİLMİ ÖZKÖK TÜRKİYE'YE VE TÜRK HALKINA HESAP VERMELİ"

DSP'yi bir örgüt ve kadro partisi haline getirme çabası içinde olduklarını ifade eden Masum Türker, bu noktada da çok ciddi bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadıklarını, hiçbir şeyin de artık eskisi gibi olmadığını söyledi. Türker, iktidar olabilmek için de başbakanlığa talip olunması gerektiğini ifade ederek, bunu kendisinin yapabileceğini iddia etti. Konuşması 'Başbakan Türker' sloganlarıyla kesilen Türker, "Evet buna yavaş yavaş alışacaksınız. Halkta sizinle birlikte söyleyecek bunu. Çünkü ben

Türkiye'de başbakan olacağım, buna yürekten inanıyorum" dedi.

Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkük'ün Türkiye'ye ve Türk halkına hesap vermesi gerektiğini savunan Türker, "3 Kasım seçimlerinin hemen ardından sen başbakanın kim olacağını nereden biliyordun da atladın da gittin Amerika'ya? Nerden biliyordun da Amerika'da soluğu aldın? Yakanıza yapışıp, bunun hesabını sizden soracağız. Hepsinin zamanı var" diye konuştu.

Öte yandan 180 delegenin sandık başına giderek, yeni il başkanını belirleyeceği olağan genel kuruluna; DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, Genel Sekreter Yardımcısı Feray Atahan, Parti Meclisi Üyeleri Adem Topçu ve Tuncer Ertürk de katıldı.

DSP LİDERİ TÜRKER MERSİN'DE
DSP LİDERİ TÜRKER MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 17:08:01
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 22:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?