4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

DSP'den miting gibi açılış

DSP Mersin merkez Akdeniz Belediye Başkan Adayı Kenan Yıldırım, 29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin Mersin'in miladı olacağını belirterek, "29 Mart'da sadece asfalt döken, kaldırım yapan, erzak dağıtan zihniyeti ortadan kaldırıp, ekonomiyi değiştiren, işsizliğe çözüm üreten, sosyal adaleti geliştirebilen, insanlara insanca yaklaşan bir anlayışı yönetime getireceğiz" dedi.

DSP Mersin Akdeniz Belediye Başkan Adayı Kenan Yıldırım'ın Çamlıbel Mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışı adeta bir mitinge dönüştü. Binlerce kişinin katıldığı seçim bürosu açılışında, partililer tarafından omuzlarda taşınan Yıldırım, büyük bir sevgi gösterisi ile karşılandı. Coşkulu kalabalığın "Yıldırım nerede biz oradayız" sloganları ile seçim bürosuna gelen DSP Adayı, partililerini sevgiyle selamladı. 10. Yıl Marşı'nın çalındığı açılış töreninde konuşan Yıldırım, 29 Mart 2009 tarihinin, Mersin'in miladı olacağını söyledi.

Bundan böyle Mersin'in '29 Mart 2009 öncesi ve 29 Mart 2009 sonrası' olarak anılacağını ifade eden Yıldırım, bunun nedenini de şöyle açıkladı:  "Öyle bir zihniyet, öyle bir takım ruhu geliyor ki, sadece asfalt döken zihniyeti kaldırıyoruz ortadan, sadece erzak dağıtan zihniyeti kaldırıyoruz ortadan, sadece kaldırım yapan zihniyeti kaldırıyoruz. Ekonomiyi değiştiren, işsizliğe çözüm üreten, sosyal adaleti geliştirebilen, insanlara insanca yaklaşan bir zihniyeti yönetime getireceğiz. İşte bunun için milat olacak bu tarih."

Belediyelerin sınırlarıyla, bütçeleriyle, kanunlarıyla ve çıkardığı kararları ile yüzde 50 özerk bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Yani bir belediye yönetimi asfalt dökme, kaldırım yapma, erzak dağıtma ile olmaz. Biz bu zihniyeti ortadan kaldıracağız, çekilin oradan çekilin bakalım diyeceğiz. Bu ilde yaşayan bütün işsizlerin sorunu bizim sorunumuz olacak, bu ilde yaşayan bütün kitlelerin kaynaşma sorunu bizim sorunumuz olacak. O yüzden diyoruz ki, Türk'ü, Kürdü, Arap'ı, Çerkez'i, Laz'ı, Alevi'si, Sünni'si ayrılmaz bir parçadır. Önce insan diyoruz" şeklinde konuştu.

Mersin'de bugüne kadar belediyeleri idare eden insanların akıllarına gelen tek şeyin sahile dolgu yapmak, park yapmak, asfalt dökmek olduğunu belirten Yıldırım, "Sahile dolgu yapıyorsun da Özgürlük Mahallesi'ne, Çilek Mahallesi'ne neden sağlık ocağı yapmazsın? Sahile park yaparsın da Gündoğdu, Siteler, Güneş Mahallesi'ne neden alt yapı yapmazsın? Karaduvar Mahallesi'ne neden bakmazsın? İşte biz bu hataları düzeltmeye geliyoruz" dedi.

Yıldırım, Mersin'i sadece sahili dolduran zihniyetten arındıracaklarını, işsizlik sorununu, istihdam sorununu çözecek devasa projelerle yola çıktıklarını dile getirerek, şöyle devam etti;  "Bu projeleri tek tek hayata geçireceğiz. Liman kenti olan Mersinimizi gerçekten liman kenti yapmak, yeni lojistik alanları oluşturmak, transit taşımacılığı geliştirmek, ciddi anlamda işsizliğe çözüm getirecektir. Akdeniz'in gerçekten çok ciddi sorunları var. Ama limanın bu bölge içinde olması, sanayinin bu bölge içinde olması, tarımın bu bölge içinde olması, hele hele Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi'nin bu bölge içinde olması büyük bir şans. Mersin'i turizm cenneti yapacağız. Bu bölgeye şu an 10 bin yatak kapasiteli bir turizm yatırımı yapılıyor. Ama kimsenin aklına gelmez oraların yollarını yapıp, teşvik etmek. Bunlar bizim projelerimiz olacak. İşsizliğe çözüm orda yatıyor."

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 11:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?