5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

DTP adayı otogarı ziyaret etti

DTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aleddin Erdoğan, Mersin'in sakini değil, sahibi olacaklarını ve hayata geçirecekleri projelerle de kente bir kimlik kazandıracaklarını söyledi.

Seçim çalışmalarını sürdüren Aleddin Erdoğan, partisinin Akdeniz Belediye Başkan Adayı Fazıl Türk ile birlikte Mersin Otogarı'nı ziyaret ederek, burada esnaflarla bir süre sohbet edip, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Açık hava toplantılarına da katılan Erdoğan, 29 Mart tarihinin aynı zamanda da Mersin açısından bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, kentte yaşayan insanlarınsa seçimlerle ilgili kararını çoktan verdiğini ve tercihinin de DTP olduğunu iddia etti.

Erdoğan, "Bu partimize olan inanç ve sevgiyi gösteriyor. Yönetim anlayışının şeffaflığı ortaya konuluyor. Bu ziyaretlerimiz aynı zamanda yaşanan sıkıntıları örgütleme referandumudur. Görüyoruz ki sıkıntılar her yerde aynı. İşsizlik, kötü yöneticilik, hizmet üretememe, ayrımcılık ve ilgisizlik öncelikli sadece bunlardan birkaçı. Bugün seçim meydanlarına çıkıp da eşitlikten, şeffaflıktan ve eşit hizmetten bahsediyorlar. Peki adama sormazlar mı; bugüne kadar iktidardaydın Mersin için ne yaptın? Sorarlar ve soracaklardır da. Mersin'de yaşayan herkes bunların farkında. Mersinliler gereken cevabı sandıkta verecektir" dedi.

Gittikleri her yerde insanların kendilerini çiçeklerle karşıladığına dikkat çeken Aleddin Erdoğan, kendilerine takdim edilen çiçeklerin aynı zamanda da bir mesaj niteliği taşıdığını ve söz konusu mesajın da farkında olduklarını anlattı. Mersin'in sakini değil, sahibi olacaklarını ve Mersin'i 'kimliksiz bir kent' olmaktan çıkartacaklarının altını çizen Erdoğan, "Zafer yakın, şimdiden kutluyorum sizi. Bu zafer sizindir" diye konuştu.

DTP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Fazıl Türk de, koltuk sevdalısı olmadıklarını aksine kente hizmet edebilme noktasında yola çıktıklarını ifade ederek, bugün gelinen noktada da Akdeniz Belediyesi'nin kapısının 5 yıldan bu yana halka kapalı olduğunu ileri sürdü. Fazıl Türk, 30 Mart sabahı belediyenin kapılarının yeniden halka açılacağını ve hayata geçirecekleri proje ve çalışmalarla da kent insanının hizmete doyacağını söyledi.

Kadın kuruluşları tarafından organize edilen bir toplantıya katılan Türk, burada kadınların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Parti olarak kadına büyük önem verdiklerini ve bu noktada da yüzde 40'lık bir kota uygulaması yaparak, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını kaydeden Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer belediye göreve seçilirsek, yüzde 40 kadın kotası uygulamasını hayata geçireceğiz. Yapacağımız çalışmalarla ilgili olarak kadınların da görüş ve düşüncelerini alacağız. Bununla yetinmeyip, Belediye Meclis Üyeliği konusunda da yine yüzde 40'lık bir kadın kotası uygulayacağız. Hem de kadınlarımızı seçilebilecekleri yerden aday göstereceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 21:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fazlı IP: 95.70.167.xxx Tarih : 21.03.2009 20:08:34

 otogardan da otobüse binip gitselerdi,mersinmiz biraz temizlenirdi..kardeşim mersinimizden kirli ellerinizi çekin...