5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

DTP adayından şok suçlama!

DTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aleddin Erdoğan, 1999 yerel seçimlerinin 'Ergenekon Davası'nda da yer aldığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı hak etmediği bir koltukta oturmakla suçladı ve adaylıktan çekilip çekilmeyeceğini sordu.

DTP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Fazıl Türk ve parti yöneticileriyle birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde ortak bir açıklama yapan Aleddin Erdoğan, 1999 yerel seçimleriyle ilgili olarak çarpıcı iddiaları gündeme taşıdı.

29 Mart 1999 yerel seçimlerinde Mersin'de yaşananları demokrasi adına bir 'kara leke' olarak nitelendiren Erdoğan, 10 yıl önceki yerel seçimleri kendisinin kazanmasına rağmen bir takım gelişmelerin ardından 3. sırada olan ve DSP adayı Macit Özcan'ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirildiğini iddia ederek, bu durumun da büyük haksızlık olduğunu savundu.

O dönemde yaşananların, bugün 'Ergenekon Davası' ile resmiyet kazandığını ileri süren Erdoğan, "Macit Bey'in hak etmediği bir koltukta oturduğu bu davayla birlikte resmen belgelendi. Şimdi Macit Özcan'a soruyoruz; Sayın Özcan, mızrak çuvala sığmadı. Belediye başkanlığı koltuğunda Ergenekon sayesinde oturduğun belgelendi. Ergenekon ile ilişkiniz nedir? Kentimizin ve belediyemizin imkanlarının ne kadarını bunlarla paylaştınız? Hiçbir mafya, hiçbir karanlık güç karşılıksız iş yapmaz. Ergenekon'a haraç veriyor musunuz?" diye sordu.

1999 yerel seçimlerinin 'Ergenekon Davası'da yer almasının ardından istifa edip-etmeme konusunu düşünüp düşünmediğini Macit Özcan'a soran Erdoğan, şunları söyledi:

"Sayın Özcan, 1999 yerel seçimleriyle Ergenekon koltuğuna oturduğunuz Mersin ve Türkiye kamuoyu tarafından bilinmekteyken ve bu durum Mersin kamuoyu vicdanında açık bir yarayken, siyasi ve insani ahlakın gereği olarak adaylıktan çekilmeyi düşünüyor musunuz? Mersin halkına çağrımızdır; geçmişte hangi partiye oy vermiş olursan ol. Bugün, hangi partiye oy vermeyi düşünüyor olsan da iradene yapılmış olan müdahaleye cevap verebilirsin. Çetelerin, mafyanın iradesi Mersin halkının iradesine üstün gelmemelidir.
Gün, demokrasiden yana tavır koyma günüdür".

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 18:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rahim IP: 88.247.51.xxx Tarih : 24.03.2009 15:45:27

Genel başkanı Ergenekon Avukatı olan biri için fazla normal.