8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

DTP İl Başkan Vekilli tutuklandı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Mersin İl Başkan Vekili Ahmet Aka, "Terör örgütü adına yürüyüş yapmak" suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, 2 Aralık 2006 tarihinde DTP tarafından Atatürk Caddesi Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen ve terör örgütü PKK'nın aldığı sözde ateşkes kararıyla ilgili olarak "Barış için ateşkes yürüyüşü" adı altında partilileriyle birlikte yürüyüş yapan DTP İl Başkan Vekili Ahmet Aka, Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturma çerçevesinde dün gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından "Terör örgütü adına yürüyüş yapmak" suçundan adliyeye sevk edilen Aka, tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Bu arada, Aka'nın tutuklanmasıyla ilgili olarak bugün DTP parti binası önünde bir açıklama yapılacağı belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 13:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oguzhan bozkurt IP: 88.227.6.xxx Tarih : 2.02.2007 15:08:57
sonunda kimin ne halt yediğini anladı bu devlett bir tek hükümet anlamdıı cok yerinde karar olmuşş bu topraklardan doyan bu milletin ekmeğini yiyipte isyan edenlerin bir an önce cezalandırılmasındnan yanayım her zaman yetkililere cok teşekkur ederimm her zaman devletimizz böle bir kac cabulcuyaa papuc bırakmasın allah türkü korusun ve yüceltsinn